אוכל
אוכל

מסאחן

המטבח הערבי הוא עולם ומלואו של טעמים, ריחות ותבלינים. המסאחן, שמשלבת בין פיתות ביתיות לעוף שמתפרק בפה הוא הזדמנות נהדרת להכיר אותו יותר מקרוב

|הכי טעים שיש| פורסם08:00
מסחאן (תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת
Rating:4.8233reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבצק (ארבע פיתות):

  • 1 קילו קמח

  • כפית מלח
  • כפית שמרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית סוכר
  • 500 סמ״ק מים

למנה:

  • 4 פיתה ערבית

  • 2 כרעיים של עוף
  • 4 חזה עוף
  • 1 ליטר שמן זית איכותי
  • 4 כפות סומק טרי (רצוי להשתמש ב-2 כפות סומק טחון ו-2 כפות סומק גרוס גס במידה ויש)
  • 1/2 1 בצל יבש חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפיות בהרט
  • כפית אגוז מוסקט טחון
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות תערובת תבלינים: פלפל אנגלי, כוסברה מיובשת, גרעיני כוסברה, מקלות קינמון שבורים, כדורי פלפל שחור.
  • 200 גרם צנוברים
  • 200 גרם שברי שקדים קלויים
  • שמן קנולה לטיגון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1הפיתות: במיקסר שמים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומתחילים לערבב. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ואת המים ולאט לאט מגבירים מהירות. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק של הבצק וממשיכים ללוש מעט ביד.

2מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים בגודלם, מכסים במגבת ומשאירים למנוחה רבע שעה. כעבור רבע שעה מרדדים את כדורי הבצק לארבע פיתות גדולות. מחוררים את הפיתות בעדינות עם מזלג.

3מכניסים לאפייה של 6-8 דקות בחום גבוה בתנור ביתי (על רשת) או 4-5 דקות בטאבון. (חשוב לוודא שהבצק לא נשרף).

4העוף: יוצקים למחבת כמות שמן נדיבה, מוסיפים את הבצל ומוודאים שהוא מכוסה בשמן. מטגנים תחילה על אש גבוהה ואז מנמיכים להבה. מערבבים וממשיכים לבשל עד להזהבה (״קונפי״).

5במחבת רחבה ועמוקה או בסיר יוצקים מים רותחים בכמות שתספיק לכיסוי כרעי העוף. מוסיפים את תערובת התבלינים למים ומכניסים את הכרעיים לבישול של 20-25 דקות (״חצי בישול״). עם מכסה על אש בינונית.

6מתבלים את חזה העוף בשמן זית בכמות נדיבה, בכפית סומק טחון, כפית סומק גרוס (במידה ואין גרוס אז 2 כפיות סומק טחון), כפית בהרט, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט. מעסים היטב את חזה העוף בתבלינים.

7את כרעי העוף שבושלו מעבירים למחבת עם הבצל שטוגן בשמן זית עמוק לספיגת טעמים במשך 6-7 דקות.

8מוציאים את כרעי העוף למגש שטוח ומתבלים באותם תבלינים בהם תיבלנו את חזות העוף (ועם שמן זית מהבצל).

9מוציאים את הבצל עם כף מחוררת מהשמן. שומרים את השמן ואת הבצל המטוגן בשתי קערות נפרדות.

10מכניסים את העוף לתנור לרבע שעה ב-180 מעלות.

11מטגנים את השקדים והצנוברים (מכניסים קודם את השקדים) כ-2-3 דקות עד להזהבה (להקפיד שלא יישרפו) ומעבירים למגש שטוח.

12הרכבת המנה: חותכים את חזות העוף לפרוסות דקות. טובלים את הפיתות שהצטננו בשמן זית. משטחים פיתה אחת על מגש או צלחת רחבה ומפזרים עליה בצל ספוג בשמן זית, רבע מכמות השקדים והצנוברים הקלויים, פטרוזיליה קצוצה וסומק בכמות נדיבה וחוזרים על הפעולה, בשכבות, ארבע פעמים. מלבד רכיבים אלה, מוסיפים בשכבה העליונה גם את הכרעיים ואת חזות העוף הפרוסים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il