מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

אין קל כזה: קראמבל תאנים משגע

כל קינוח הופך טעים יותר כשמחברים אליו קראמבל, אבל כאן הקראמבל הוא כמעט כל הקינוח כולו. חוץ ממנו יש פה פרי (במקרה זה תאנים) וקצת סוכר חום. כל כך קל שאנחנו בקושי מעיזים להציע לכם להכין אותו לראש השנה

|mako אוכל| פורסם13:14

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לתבנית עגולה 22-24 ס"מ:

  • 6 תאנים (אפשר גם שזיפים, אפרסקים, תותים ועוד)
  • 2 כפות סוכר חום

לקראמבל:

  • כוס וחצי קמח לבן
  • 1 כפית קינמון
  • חצי כוס סוכר
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

להגשה:

  • גלידת וניל

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2פורסים את התאנים לפרוסות יחסית עבות, מסדרים בתבנית ומפזרים סוכר חום.

3שמים את כל מרכיבי הקראמבל בקערה. בעזרת כפות הידיים מפוררים את החמאה והקמח יחד עד לקבלת פירורים יחסית קטנים.

4מפזרים את תערובת הקראמבל על התאנים עם הסוכר ואופים 25-30 דקות, עד להזהבה.

5מגישים חם עם כדור גלידה.

קראמבל תאניםזה כל הבסיס. קראמבל תאנים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il