אוכל
אוכל

טארט תפוחים אדיר לעצלנים

יש אנשים שבצק פריך מפחיד אותם, ויש גם כאלה שסתם מתעצלים להכין בצק מאפס. בשביל אלה וגם בשביל אלה קיים המתכון הזה, שבו את הבצק מחליף מלאווח קנוי משם ועד פאי ריחני ומטריף באמת שהדרך קצרצרה

|mako אוכל| פורסם10:19
טארט תפוחים מבצק מלאווח (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.737reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המטרה המקורית של המתכון הזה הייתה לעזור למי שמפחד מאפייה להכין קינוח ממש קל ובכלום עבודה וזמן. בפועל יצא שהכנתי קרם שקדים (רק מערבבים דברים!) ובישלתי תפוחים, כך שנהייתה כאן קצת עבודת הכנה, אבל אני נשבעת שממש קצת, ושימו לב שאת החלק של הבצק חסכתי לכם לגמרי. במקום בצק – פשוט מלוואח, שגיליתי שמתפקד מעולה כבסיס לפאי או לטארט. מתעצלים להשקיע במילוי? אפשר פשוט למרוח על המלאווח ריבה ולסדר פירות שלא צריכים בישול מוקדם - כמו תאנים, אפרסקים או פירות יער - והתוצאה עדיין תהיה מדהימה.

המצרכים :

ל-2 טארטים קטנים:

  • 2 מלאווח, מופשרים מעט במקרר
  • חצי כוס אבקת סוכר

לקרם שקדים:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם (כוס וחצי) שקדים טחונים לאבקה
  • 150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר
  • כף רסק תפוחים (אפשר להחליף בביצה)

לתפוחים:

  • 4 תפוחים מזן גרני סמית' (ואפשר תכלס כל זן), פרוסים לשמיניות (לא צריך לקלוף)
  • כף חמאה
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית קינמון
  • חופן שקדים פרוסים

להברשה:

  • 3 כפות מים רותחים
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1התפוחים: מחממים במחבת חמאה וסוכר. מכניסים את התפוחים ומקפיצים לריכוך קל. מוסיפים וניל וקינמון ומערבבים היטב. מצננים מעט.

2קרם שקדים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים למחית אחידה.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4מקמחים נייר אפייה באבקת סוכר (הכי טוב בעזרת מסננת), מניחים עלה מלאווח ומקמחים באבקת סוכר גם מלמעלה.

5מרדדים את המלאווח על נייר האפייה לעיגול קצת יותר עגול ודק.

טארט תפוחים מבצק מלאווח. קיצור דרך של החייםקיצור דרך של החיים|צילום: נופר צור, mako אוכל

עודעוגות תפוחים מומלצות

וכל הקינוחים לראש השנה

6מניחים במרכז העיגול 3-4 כפות של קרם שקדים ומורחים על הבצק. משאירים שוליים נקיים.

7מסדרים על קרם השקדים פרוסות של תפוחים באופן חופף ומפזרים מלמעלה שקדים פרוסים.

8מקפלים את שולי העיגול פנימה, לצורה של גאלט, ומעבירים לתבנית אפייה. חוזרים על כל הפעולות עם המלאווח הנוסף.

טארט תפוחים מבצק מלאווח. ואפשר לקצר תהליכים אפילו ואפשר לקצר תהליכים אפילו יותר|צילום: נופר צור, mako אוכלטארט תפוחים מבצק מלאווחטארט תפוחים מבצק מלאווח|צילום: נופר צור, mako אוכל

9אופים 20-25 דקות, עד שהפירות מבעבעים והמלאווח שזוף. מגישים חם (רצוי עם כדור גלידת וניל).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il