מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בורגר רום: הקציצה שמתה לתת פייט לוויטרינה

ירושלים התחדשה לא מזמן במקום של המבורגרים עם תוספות מוגזמות ומושחתות, אז ברור שאיילה כהן הלכה לטעום, אבל הדבר העיקרי שבלט שם לצערה היה דווקא הדמיון למקום אחר. יותר נכון, הניסיון להידמות אליו

איילה כהן
mako אוכל
פורסם:
בורגר רום ביונד מיט
בורגר רום ביונד מיט|צילום: איילה כהן, mako אוכל
הקישור הועתק

לפני שבועיים אכלתי אתאחד ההמבורגרים המפתיעים, זוכרים? אלה היו קציצות דקות אבל עסיסיות בטירוף, שמנוניות וטעימות, שאכלתי במתחם של תחנת דלק בנס ציונה. אבל כשטעים – לא משנה לוקיישן. עכשיו, למה אני חופרת שוב על ההמבורגר הזה? כי להמבורגר שאכלתי השבוע יש לא מעט ללמוד ממנו.

פה, בבורגר רום, הלוקיישן מתוקתק – מקום מגניב ונעים, של צעירים, תכונה רבה במקום, ההגשה והעיצוב מודרניים וממותגים, ונדמה שלא מעט השראה נלקחה מההמבורגרייה שלא מעט אנשים יכתירו בתור הכי טובה בכל הארץ – ויטרינה בתל אביב. שזה בסדר גמור, כמובן. בכל עיר תמצאו גם דוכני פיתות שהתחילו לתקוע בפיתה גבעול בצל ירוק כאילו הם אייל שני.

בורגר רום דלפק
בורגר רום דלפק|צילום: איילה כהן, mako אוכל

איפה מתחילה הבעיה? בטעמים ובכמה בחירות מפוקפקות. אבל נתחיל בהתחלה: בבורגר רום פגשתי להפסקת צהריים ידידה שעברה לא מזמן לירושלים וסיפרה לי בהתלהבות על המקום הזה שגם מגיש שילובים מושחתים ולא כשרים וגם מגיש המבורגר טבעוני עם אחת הקציצות המדוברות בקרב טבעונים (וצמחונים),ביונד בורגר.

הגענו למקום, ולמרות הפיתוי הגדול שהיה לי לקחת את אחד השילובים הפרועים יותר של הבורגרים, הסתפקתי בצ'יזבורגר קלאסי. הבורגר מגיע עם תוספת של "צ'יפס מיקס" והמחיר אטרקטיבי במיוחד: 38 שקלים להמבורגר וצ'יפס. ההמבורגר עם קציצת ביונד מיט שלקחה הידידה, שהגיע גם עם תוספת צ'יפס, כבר היה במחירים של תל אביב – 58 שקלים. לא מעט.

פרסומת
בורגר רום צ'יזבורגר
בורגר רום צ'יזבורגר|צילום: איילה כהן, mako אוכל
בורגר רום ביונד מיט
בורגר רום ביונד מיט|צילום: איילה כהן, mako אוכל

הצ'יזבורגר היה מספק בסך הכל, אבל הקציצה הייתה קצת יבשה ולא מספיק עסיסית. בפנים היא הייתה ורדרדה וטיפה פושרת. בואו נגיד שאולי הלוק ויטרינה, אבל הטעם עוד לא שם. הקציצה שקיבלה הידידה שלי היא כנראה הקציצה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי. מרקם וטעם טובים, אבל גם כאן הייתה בעיית יבשושיות קלה, ומזל שהוגשו במקום אחלה של רטבים שהוסיפו לחות (וטעם טוב) לכל הסיפור: קטשופ, מיונז צ'יפוטלה וברביקיו.

פרסומת

הצ'יפס שהגיע עם שני ההמבורגרים היה מאכזב. אומנם לקחו את השטיק של הוויטרינה עם גרידת הלימון והפטרוזיליה, אבל לא טרחו להכין במקום צ'יפס טרי אלא פשוט טיגנו מיקס קפוא של מקלות בטטה, מקלות תפוחי אדמה ופלחי תפוחי אדמה, מה שנקרא פוטטו וודג'ס. את הלימון והתיבול גיליתי רק בתחתית הצלחת וכנראה שהטבח אחרי פרידה או משהו, כי מלח לא היה שם.

אז בסך הכל מדובר באופציה מפתה, במיוחד בעיר שלא מפורסמת בריבוי אפשרויות של אוכל מושחת ולא כשר. נקווה שהחבר'ה עוד ישתפשפו קצת, כי הפוטנציאל קיים.

בורגר רום
בורגר רום|צילום: איילה כהן, mako אוכל

בורגר רום. עזה 18, ירושלים. טלפון: 02-5408484. לא כשר