מכירים את אפליקציית The Table, שמדרגת את המסעדות הטובות ביותר בארץ לפי הביקורות שהן מקבלות? אז לאחרונה היא חברה ל"טיים אאוט", ויחד הוציאו טבלה שמדרגת לא את המסעדות - כי אם את אלה שמבקרים אותן. ההפתעה הגדולה של אותה רשימה הייתה ששגיא כהן, מבקר המסעדות של "הארץ" שכולם יראים מפניו, דורג כאחד המפרגנים דווקא. איך זה ייתכן? אנחנו אולי זוכרים את הביקורות הקוטלות שלו - אבל מסתבר שעל כל ביקורת רעה יש לו לפחות חמש טובות ומפרגנות. טוב שמישהו סופר בשבילנו.

ומי המבקר הכי קשוח ברשימה? התשובה לשאלה הזו היא ביצה עלומה שלנו, שלזכותו (או לחובתו?) נרשמים הציטוטים הבאים: "מאיר אדוני מגיש שווארמה בצלחת ב-97 שקלים. האם אין גבול לכזבים של האותנטיות החדשה?" (על מסעדת לומינה); ו"אטריות האורז דמו בצורתן ובמרקמן לביסלי פלאפל, רק בלי הטעם המלאכותי הממכר" (על מועדון הקצינים).

ביצה עלומה רכיב מבקרים
מבקר קשוח? בבית הוא טטלע

תגובתו של ביצה: "אין באמת דבר כזה מבקר מסעדות מרושע. אני חושב שמבקר מסעדות מטבעו מחפש דווקא לאהוב ולפרגן. היכולת של מבקר מסעדות טוב היא להפוך מגור נעים וצמרירי לקיפוד עוקצני - כלומר, לבוא אל החוויה באהבה ובציפייה לאכול את הארוחה הכי טובה שהוא אכל בימי חייו, אבל גם להיות מקצועי ולהיות עוקצני. אז אם זה נקרא להיות מרושע, אני מקבל עליי בהכנעה את התואר הזה".

>> זה נקרא קשוח? ביצה עלומה מפרגן למסעדת נורמן
>> לכל חדשות האוכל