מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

לראשונה בארץ: טבלה המדרגת את מבקרי המסעדות

נכון יש את מבקרי המסעדות שתמיד קוטלים, ומנגד את אלה שהכל תמיד טעים להם? אז עכשיו יש מי שעושה בזה סדר. נחשו מי יצא המבקר הכי קשוח ברשימה? ניחשתם נכון. אבל לא תאמינו מי הוכתר כמפרגן

חי בלילה
פורסם:
הקישור הועתק

מכירים את אפליקצייתThe Table, שמדרגת את המסעדות הטובות ביותר בארץ לפי הביקורות שהן מקבלות? אז לאחרונה היא חברה ל"טיים אאוט", ויחד הוציאו טבלה שמדרגת לא את המסעדות - כי אם את אלה שמבקרים אותן. ההפתעה הגדולה של אותה רשימה הייתה ששגיא כהן, מבקר המסעדות של "הארץ" שכולם יראים מפניו, דורג כאחד המפרגנים דווקא. איך זה ייתכן? אנחנו אולי זוכרים את הביקורות הקוטלות שלו - אבל מסתבר שעל כל ביקורת רעה יש לו לפחות חמש טובות ומפרגנות. טוב שמישהו סופר בשבילנו.

ומי המבקר הכי קשוח ברשימה? התשובה לשאלה הזו היאביצה עלומהשלנו, שלזכותו (או לחובתו?) נרשמים הציטוטים הבאים: "מאיר אדוני מגיש שווארמה בצלחת ב-97 שקלים. האם אין גבול לכזבים של האותנטיות החדשה?" (על מסעדת לומינה); ו"אטריות האורז דמו בצורתן ובמרקמן לביסלי פלאפל, רק בלי הטעם המלאכותי הממכר" (על מועדון הקצינים).

ביצה עלומה רכיב מבקרים
מבקר קשוח? בבית הוא טטלע

תגובתו של ביצה: "אין באמת דבר כזה מבקר מסעדות מרושע. אני חושב שמבקר מסעדות מטבעו מחפש דווקא לאהוב ולפרגן. היכולת של מבקר מסעדות טוב היא להפוך מגור נעים וצמרירי לקיפוד עוקצני - כלומר, לבוא אל החוויה באהבה ובציפייה לאכול את הארוחה הכי טובה שהוא אכל בימי חייו, אבל גם להיות מקצועי ולהיות עוקצני. אז אם זה נקרא להיות מרושע, אני מקבל עליי בהכנעה את התואר הזה".