אירועים ומנות חדשות

תפריט חדש בטשטשוילי, תל אביב

החצ'אפורייה בשוק הפשפשים שופצה ועברה מתיחת פנים קולינרית. מעכשיו מגישים שם ח'אפורי בצבעים וטעמים שונים, למשל ח'צאפורי אדום לוהט עם תוספת של גאודה אדומה ונענע, ירוק עם גאודה ובזיליקום וכחול עם רוקפור וצ'ורצ'חלה. עוד בתפריט: טשיפורי - חצ'אפורי במילוי בשר בקר ברוטב שזיפי בוסר ותבלינים גרוזיניים (36 שקלים).

טשטשוילי. עולי ציון 15, יפו, שוק הפשפשים. 03-6588918

פסטיבל אוכל כפרי, מטה יהודה

בארבעת סופי השבוע של 1-23 במרץ יתקיים פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שהחל לפני 19 שנה עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח. הפסטיבל מוקדש השנה לכבודן של הסבתות והאמהות שנתנו את ההשראה לבשלני האזור, וכל אחד מהמשתתפים בפסטיבל הוסיף לתפריט מנה אחת מיוחדת שהיא מחווה לאותן נשים. עליה גבאי תכין תבשיל טלה בארטישוק ירושלמי, נטלי מ-Chez Natalie תכין ניוקי מבצק רבוך, אורן שמואלי ממאפיית ברדלי יגיש פידה (מאפה סירה טורקי ממולא גבינות) ועוד.

פרטים נוספים ב-*8108 או באתר הפסטיבל

שוק דגים טריים במסעדת יפו תל אביב, תל אביב

חיים כהן משיק מסורת חדשה, שתתחיל ביום שלישי הקרוב, 5 במרץ: ביום שלישי הראשון בכל חודש, מהשעה 18:00, ייערך במסעדת יפו תל אביב שוק דגים שיחגוג את הדגה הטרייה של ישראל, בשיתוף עם הדייג והסופר גיל ססובר. בכניסה למסעדה תוצב ויטרינת קרח ויוגשו מבחר דגים ופירות ים טריים מאותו הבוקר, לפי מה שעלה בחכה באותו היום.

מסעדת יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

טרטר דג, יפו תל אביב (צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור)
טרטר דג, יפו תל אביב | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

טברנה טורקית ביקב מאיה, קריית טבעון

ביום חמישי, 7 במרץ, ב-20:00 יהפוך מרכז המבקרים של יקב טוליפ ומאיה לטברנה טורקית. שתי שפיות שמתמחות במטבח הטורקי יגישו ארוחה בת 12 מנות ויספרו לאורחים על אוכל הרחוב הטורקי והשווקים של איסטנבול. בין המנות: ז'יז'יק, דג מגולגל בעלי גפן, סימיט, תבשיל חצילים, תבשיל אורז (midye dolma) וברוסקטה של דג צלוי (Balik Ekemk) בתערובת תבלינים טורקית עם לימון כבוש ויוגורט. את המנות ילוו היינות הים תיכוניים של יקב מאיה. מחיר הערב: 230 שקלים לסועד.

יקב טוליפ. כפר תקווה, קרית טבעון. 04-9830573

מנות צמחוניות חדשות בדיסקו טוקיו, תל אביב

המסעדה היפנית מקבוצת R2M מוסיפה לתפריט מנות צמחוניות שיהיו טעימות גם לקרניבורים. בין המנות: כרובית על הגריל - כרובית עם רוטב מיסו אגוזי לוז, תערובת אגוזים ופלפלים וקרם ירוקים (עלי ברוקולי, קייל וכרוב שחור), ומעל הכל אגוזי לוז מקורמלים (58 שקלים); ראמן טבעוני - ציר פטריות גדאשי, באק צ'וי, טופו פריך ונבטים (62 שקלים); וטירמיסו מאצ'ה - הקינוח המסורתי עם נגיעה של אבקת מאצ'ה במקום קפה (42 שקלים).

דיסקו טוקיו. הרצל 16, תל אביב. 03-5544300

מנות חדשות במסעדת אואזיס, תל אביב

בין החידושים במסעדה של רימה אולברה: מוסקבה Black Beauty - חזה ברווז טרי על הגריל מעושן עם תה קסיס שחור, על עוגת אורז שחור אסור ודובדבנים שחורים, עלי בייבי תרד ואורז בר, ריבת קברנה סובניון ואוכמניות (154 שקלים); טטאקי פילה בקר - עם יוזו קוג'ו, עלי שיסו טריים מהגינה של רימה, פונזו אשכולית וקוניאק (92 שקלים); וסקאלופ סביצ'ה - עם תות White Angel ארגנטינאי, מלפפונים, חלפיניו וג'לי טרגון, על טוויל שקדים (86 שקל).

אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022

מנה חדשה ברשת ווק טו ווק

רשת המסעדות האסייתית מציגה את המנה הישראלית החדשה שנכנסה גם לרשת העולמית - נודלס עם שניצל קריספי אפוי. את המנה ניתן להזמין בטלפון או דרך האתר בימי ראשון עד שבת בשעות 12:00-24:00. מחירה: 33.90 שקלים.

ווק טו ווק. לשליחויות: 03-7331299

ערבי בשרים בשגב קיטשן גארדן, הוד השרון

שגב משה משיק ערבי קרניבורים שיתקיימו מדי יום ראשון ויום שני מהשעה 18:00. בימים אלה יתווספו לתפריט הקיים מנות על טהרת הבשר, וביניהן: שניצל בקר - שייטל עגל עסיסי עם קרם תפוחי אדמה ופטריות כמהין (89 שקלים); בריסקט - פרוסות חזה בקר בעישון קל עם סלט קולסלאו, בטטה שרופה ורטבים (89 שקלים); והמבורגר ואגיו - ואגיו צלוי בגריל מוגש עם בייקון טלה מעושן, חסה ועגבנייה לצד צ'יפס קלאסי (89 שקלים).

שגב קיטשן גארדן. מתחם שרונים, הרקון 2, הוד השרון

פיצה רוסטיקו משתדרגת, תל אביב

הפיצרייה בשרונה מרקט מציגה פיצות בטעמים חדשים, עסקיות משודרגות ושירות משלוחים חדש ברדיוס של עד 4 ק"מ מהשוק (באמצעות אפליקציית וולט). בין המנות החדשות: פיצה אמריקנו - עם גבינת קשקבלו, תפוח אדמה, פסטרמה אווז, רוטב קיסר ועירית; ופיצה מלנזנה - עם פרוסות דקיקות של חציל, רוטב עגבניות, פרמזן, מוצרלה ובזיליקום. בגזרת העסקיות - מעתה ניתן יהיה לבחור פיצה 300 גרם + סלט או מרק ב-43 שקלים או פסטה מהתנור + סלט או מרק ב-49 שקלים. 

פיצה רוסטיקו. שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב

חגיגת המבורגרים באנגוס צפון, מגדל, דיר אל אסד ועין המפרץ

במסעדות אנגוס בצפון יתקיים עד 14 במרץ מבצע של 1+1 על ההמבורגרים. המבצע תקף בימים א'-ה' מ-17.00.

לסניפים

תפריט ארוחות בוקר בשגב אקספרס, ראשון לציון

סניף קניון הזהב של המסעדה משיק תפריט ארוחות בוקר שיוגש בימי שישי בלבד, בשעות 9:00-12:00. בין המנות: ביצים עלומות מונחות על ברוסקטה עבה מלחם מחמצת כוסמין, עם סלט אבוקדו ורוטב הולנדייז; סלט בריאות - מוגש עם לחם מלא, 2 ביצים רכות, סלט טונה וגבינת לאבנה רזה; ובוקר שוק לוינסקי - בורקס עבודת יד ממולא בבצלים, מנגולד וגבינת פטה, אפוי בתבנית ברזל ומוגש עם ביצים רכות, זיתים מתובלים, עגבניות מגורדות, סחוג תימני, טחינה סמיכה ומלפפונים חמוצים. הארוחה כוללת גם שתייה קלה וחמה ומחירה 79 שקלים.

שגב אקספרס. מזל אליעזר פינת לזרוב (קניון הזהב), ראשון לציון. 073-2665553

יום חומוס באגמון מרקט, כביש 90

בכל יום שני יוצעו בשלל דוכני השוק הקולינרי אגמון מרקט בגליל העליון מנות חומוס, וביניהן: חומוס עם חציל שרוף, בצל ירוק ולימון כבוש; חומוס עם עגבניות צלויות, קונפי שום ופלפלים; חומוס חציל קלוי, ביצה קשה מגורדת וחריף, מוגש על פיתה סאלוף; וחומוס עוף מפורק קייג'ין. את מנות החומוס יגישו באישתללה שווארמה ופלאפל טורקי, בבסטה ירושלמית של השף אביב משה, בקפה נמרוד ובדוכן הפיקניקים. מחיר: 30-48 שקלים.

אגמון מרקט. מתחם התיירות גליליון, כביש 90 (בין ראש פינה לקרית שמונה) 

מקומות חדשים

מקומות חדשים בשרונה מרקט, תל אביב

לקראת האביב משיקים בשרונה מרקט שלושה דוכני אוכל  חדשים: איש הפסיפלורה - דוכן בוטיק של שיכר פסיפולורה; ג'ונאם - דוכן לחמעג'ון ותיק משוק הכרמל; וחומוס אליהו, שיאפשר למבקרים בשוק ליהנות לראשונה מחומוס חם וכשר ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.

שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב. 03-6524447

חומוס אליהו (צילום: ניסים בן יהושע, יחסי ציבור)
חומוס אליהו | צילום: ניסים בן יהושע, יחסי ציבור

מתחם דוכני מזון חדש בשרונים, הוד השרון

מתחם שרונים משיק את FOOD UP - מתחם של דוכני מזון שיתקיים בכל יום שישי מ-9:00 ועד 15:00. בין הדוכנים: השרקוטרי אלן טלמור, באשר פרומז'רי, ממלכת החלבה, דוכני אוכל עדתי, לחמים ומאפים ופירות וירקות. בנוסף יארח המתחם בכל יום שישי אורח מיוחד, שהראשון שבהם הוא בינו גבסו.

שרונים. הרקון 2, הוד השרון

פטיסרי חדש, חולון

פאולה פטיסרי החדש הוא מיזם המתמחה בהכנת קינוחים שמקורם במטבח הצרפתי. אפשר לרכוש שם קינוחים לפי הזמנה, או להירשם לסדנאות אפייה בקבוצות קטנות של עד 10 איש, המיועדות לחובבי האפייה ולקהל הרחב. מאחורי הפטיסרי עומדת נעה גולדנברג גור אריה, שבשנים האחרונות ניהלה את הקונדיטוריות של המסעדות בינדלה וסרגוס בתל אביב.

פאולה פטיסרי. קפלן 14, חולון. 054-6366723

ארוחות עסקיות

עסקיות חדשות בבלקן, תל אביב

מסעדת בלקן משיקה עסקיות צהריים, שיוגשו בימים א'-ה' ב-12:00-16:30 ויכללו מנה ראשונה לבחירה, לחם הבית ועיקרית במחיר המנה העיקרית. בין הראשונות: מרק היום, 3 צלוחיות מזה לבחירה וסלט עגבניות כפרי; בין העיקריות: מוסקה (65 שקלים), סלקים ממולאים (64 שקלים) ופיש אנד צ'יפס (87 שקלים).

בלקן. חשמונאים 99, תל אביב. כשר

ארוחות עסקיות בקאב קם, תל אביב

העסקית החדשה של הבר-מסעדה קאב קם מוגשת בין 12:00 ל-16:00 וכוללת מנה עיקרית ושתי מנות קטנות לבחירה - במחיר המנה העיקרית. בין העיקריות המוצעות: פאד קפאו נאה - נתח אונטריב וחלקי פנים קצוצים גס, בזיל תאי, בצל וצ'ילי טרי, מוגש עם ביצת עין רכה (94 שקלים);  גאי טוט סום טאם - כרעי עוף בטיגון ארוך לצד סלט פפאיה קלאסי חריף וסטיקי רייס (86 שקלים); ופלה טוט - דג ים מקומי מטוגן לצד עלי ריח טריים, אטריות סומן ומטבלים חריפים (146 שקלים).

קאב קם. לינקולן 11, תל אביב 

ארוחות עסקיות בקאב קם (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
ארוחות עסקיות בקאב קם | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

תפריט עסקיות חדש בבית ארקפה, תל אביב

בית ארקפה משיק תפריט עסקיות חדש, שכולל מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר העיקרית ומוגש כל יום ב-12:00-16:00. בין המנות העיקריות: פילה סלמון בטאבון ברוטב טריאקי וכוסברה, עם תוספת לבחירה (88 שקלים); טורטליני ערמונים בעבודת יד ברוטב שמנת וערמונים קלויים (68 שקלים); וכריך כרובית חם בטאבון עם טחינה ולימון כבוש (52 שקלים).

בית ארקפה. הצפירה 23, תל אביב

יום האישה

חודש האישה ביא-פאן, תל אביב

לכבוד יום האישה יציע השף יובל בן נריה בכל יום רביעי במהלך חודש מרץ 31 אחוזי הנחה על התפריט כולו לנשים בלבד. ההנחה נקבעה לפי פער השכר הממוצע בין נשים לגברים.

יא-פאן. נחמני 26, תל אביב. 03-6487796

חגיגות יום האישה באוזריה, תל אביב

ב-3-8 במרץ תציע אוזריה, בנוסף לתפריט הקיים, תפריט ספיישלים מיוחד שכולו פרי יצירתן של נשים בתחום הקולינריה המקומית. בין המשתתפות: איילת לטוביץ', מאיה דרין, אפרת אנזל, נוף עתאמנה איסמעיל וכמובן אביבית פריאל אביחי. ההכנסות מתפריט הספיישלים ייתרמו לעמותת סלעית, התומכת בנשים במעגל הזנות.

אוזריה. מטלון 44, תל אביב. 03-5330899

יום האישה במסעדת נומי, תל אביב
יורם ניצן, שף מסעדת נומי שבמלון דיוויד אינטרקונטיננטל, יארח בחמישי, 7 במרץ, את השפית אביבית פריאל מהפסקה הקודמת לארוחת ערב בסגנון ים תיכוני. הארוחה תכלול 10 מנות שיוגשו למרכז השולחן, לצד משקה אניס. בין המנות: קרפצ'יו חציל, הכרובית של אביבית, שקדי עגל בגריל עם סלט עלים ירוקים, טחינה גולמית ושמן עמבה וטרטר טלה ופריקה עם רומסקו. המחיר: 250 שקלים לאדם.