סוסו אנד סאנס

למה חם? דוכן ההמבורגרים של עומר מילר ממשיך להיות המקום הכי מצולם באינסטגרם, והתורים הארוכים  מסרבים לדעוך גם בימים חורפיים במיוחד.

עוד חודש עובר, והתור לסוסו אנד סאנס עדיין לוקח בין 30 ל-40 דקות של המתנה. בקצב הזה אנשים יעמדו שם בתור גם בקיץ התל אביבי המיוזע. סוד קטן שגילינו: בימי שישי בשעות הערב המוקדמות לא רק שאין תור, יש אפילו מקומות פנויים על הבר.

סוסו אנד סאנס. פינת הרחובות רוטשילד והרצל, תל אביב. לא כשר

המבורגר בסוסו אנד סאנס של עומר מילר (צילום: ירון רוולסצ'י, אוכל טוב)
סוסו אנד סאנס | צילום: ירון רוולסצ'י, אוכל טוב

דוק

למה חם? המסעדה הקטנה של אסף דוקטור חזרה לכותרות אחרי שביצה עלומה הכריז עליה כמסעדה הכי ישראלית בארץ.

השף אסף דוקטור ממשיך להגיש אוכל ומנות שאין בשום מקום אחר במסעדה הקטנה שלו, שעדיין מלאה בכל ערב. אחרי שביצה עלומה חזר אליה לביקור נוסף והכריז את מה שהכריז, אפשר להגיד שדוק היא כבר רשמית מוסד תל אביבי, גם אם צעיר.

דוק, אבן גבירול 8, תל אביב. 03-6098118. לא כשר

דוק - קולרבי (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
קולרבי בדוק. מוסד תל אביבי צעיר | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

קרייב

למה חם? צ'יזבורגר עם בייקון כשר? במזללה הירושלמית הזו מגשימים לאוכלי הכשר את החלום הזה, באווירה מגניבה ותוססת במיוחד. והשוס הכי גדול? אסור להשאיר טיפ למלצרים.

ארבעה שותפים אמריקאים פותחים בירושלים מזללה אמריקאית-מקסיקנית-קוריאנית כשרה. נשמע כמו התחלה של בדיחה, אבל העובדה היא שמרגע שנפתחה, קרייב מצליחה להיות מלאה בכל שעה אפשרית בקהל ירושלמי מגוון במיוחד. בתפריט: המון אוכל מושחת וגרסאות כשרות למאכלים אמריקאיים שעד היום לא היו ממש נגישים לקהל שומר הכשרות (בזכות השימוש בבייקון טלה שמיוצר במקום וגבינות טבעוניות), וגם המון אלכוהול.

קרייב. השקמה 1, ירושלים. 02-6272830. כשר

קרייב ירושלים סליידר (צילום: ג'יימס אופנהיים,  יחסי ציבור )
קרייב. בייקון טלה, מישהו? | צילום: ג'יימס אופנהיים, יחסי ציבור

מסעדת 416

למה חם? כולם מדברים בימים אלה על הסטייק הטבעוני של מסעדת 416 החדשה והמושקעת, ועל כמה שהוא דומה לבשר או שונה ממנו - וזה עוד בלי להזכיר את החריימה, השווארמה ואפילו הקלמרי, כולם על טהרת הצומח.

416 הצליחה להצית מחדש את הדיון על תחליפי בשר ועל הסוגיה למה אנחנו מצפים מתחליפים טבעוניים, אבל בינתיים הקהל מצביע ברגליים ונוהר לאכול את סטייק הסייטן, קלמרי פטריות מלך היער ושאר המנות שמוגשות במקום, לצד אלכוהול מושקע ואווירה בליינית במיוחד.

416. הארבעה 16, תל אביב. 03-7755060. לא כשר

סטייק טבעוני 416 (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
416. כמה שמענו על הסטייק הטבעוני הזה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

המעדנייה בכביש 90

למה חם? המעדנייה החדשה, שהיא גם בר אוכל וטאפאס בימי שישי וחמישי, מתגלה כאטרקציה משמעותית לכל המגיעים לדרום הארץ.

השממה הקולינרית שהיא הדרך לאילת הפכה החודש לפחות משעממת בזכות המעדנייה החדשה שהתמקמה ממש בכניסה לישוב צוקים. גם מעדנייה, גם טאפאס בר וגם מקום לעצור בו לכריכים מושקעים - פתאום ממש בא לנו לצאת לסיור חורפי בדרום. הכי שווה עצירה.

כביש 90 המעדנייה, מרכז תעסוקות, בכניסה ליישוב צוקים. 052-2290560. לא כשר

כביש 90 המעדנייה (צילום: עפרי לחוביצר לסטודיו O'lala)
המעדנייה בכביש 90. עושה חשק לנסוע לאילת | צילום: עפרי לחוביצר לסטודיו O'lala

מן טן טן

למה חם? אחרי שאחרונת המסעדות האסייתיות הוסיפה ראמן לתפריט, הגיעה מן טן טן החדשה והראתה לנו מה זה הדבר האמיתי. מרגע הפתיחה של שוק רוטשילד-אלנבי - מדובר במקום הכי עמוס ומדובר בשדרה.

כל שוק או מתחם חדש צריך עוגן רציני אחד. למרות שבשוק רושטילד-אלנבי החדש לא חסרים מקומות מעניינים לאכול בהם כמו בר הפליאו, הסניף של דים סאם סטיישן, דוכן הפיש אנד צ'יפס Chipsea King, חומוס אבו אלנבי ועוד כמה מקומות מסקרנים (שלא לדבר על המסעדה התאילנדית ועל דוכן העוף הצלוי שעוד עתידים להיפתח שם) נראה שכבר מרגע הפתיחה הפכה מן טן טן למקום שבשבילו מגיעים לשוק. עם שף יפני שמייצר ראמן אמיתי משלושה סוגים - חזיר, עוף וצמחוני - שמוגש בתוספת גיוזות בלי שום דבר נוסף בתפריט, הפודיז כבר הכריזו עליו כעל הראמן הכי אותנטי בעיר, שסוף סוף מרגיש כמו מרקי הראמן הטובים של חו"ל.

מן טן טן, שוק רוטשילד אלנבי, אלנבי 36 פינת רוטשילד 38 ׁׁ(ליד הכניסה האחורית). לא כשר

מן טן טן (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
מן טן טן. אוקיי, ככה מכינים ראמן! | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

אחוזת בית 3

למה חם? סצנת המסעדות שלנו צמאה לקצת מקוריות, ואחוזת בית 3 מצליחה לעשות אוכל מקורי ומעניין שאי אפשר להתעלם ממנו, ועוד לשמור על אווירה נינוחה.

ערבבו ארבעה שותפים עם ותק בתחום המסעדות, תנו להם לפתוח סוף סוף מקום משל עצמם - ותקבלו את אחת המסעדות המסקרנות והמדוברות של השנים האחרונות. עם מחירים מתונים ששוברים את שגרת המחירים התל אביבית ומנות מקוריות כמו פסטה עם מוח עגל ופנצ'טה טלה או קרבונרה עם קלמרי ובייקון, מדובר במשב רוח מעניין במיוחד בשגרת האוכל התל אביבית.

אחוזת בית 3. אחוזת בית 3, תל אביב. 03-9339328. לא כשר

אחוזת בית 3 תל אביב  קרפצ'יו זוקיני (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
אחוזת בית 3. מנות מקוריות, מחירים מתונים | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

ג'ונתן פוד קלאב

למה חם? כמעט שנתיים אחרי שעזב את מסעדת הרברט סמואל השף יונתן רושפלד חוזר לבשל באותו המקום, והפעם עם קונספט שאפתני במיוחד שישתנה בכל כמה חודשים.

בג'ונתן פוד קלאב, חלל הארוחות של רושפלד ושותפיו לקפטן קארי שנפתח ממש היום בחלל שבו שכנה מסעדת הרברט סמואל, מתכנן השף לארח בכל כמה חודשים קונספט אחר, חופשי ומשוחרר, ללא ימים ושעות פתיחה קבועים וגם בלי תפריט אחיד. הקונספט הראשון להתארח בחלל הוא "קפטן קומאר", מסעדה הודית באווירת חנות תבלינים הודית עם נגיעות קאריביות, שתפעל כרגע רק בימי רביעי וחמישי עם מנות שונות מהמטבח ההודי במחירים נגישים. יהיה סוער. וחריף.

ג'ונתן פוד קלאב, קויפמן 6, תל אביב. לא כשר

יונתן רושפלד (תמונת AVI: מאסטר שף)
רושפלד. שוב אתכם | תמונת AVI: מאסטר שף

אסיה

למה חם? כי כל העיר מדברת על האסייתית הלוהטת של שוק הפשפשים, שבלתי אפשרי להשיג בה מקום.

נסו להשיג מקום באסיה, המסעדה של השפים לילך רווה ועמרי זקהיים, עם התפריט הסיני-וייטנאמי-תאילנדי המיוחד. לא, באמת תנסו. אם תצליחו לעבור את שיטת ה-SMS והמענה חזרה, תגלו שאולי יש מקום פנוי בעוד שבועיים, בחלל המרוחק מהמטבח. לפי האינסטגרם אין מי שלא ביקר שם לפחות פעם אחת, וצילם את מנת הבאו הקריספי או את אחד הקינוחים המתוקים-מלוחים של הקונדיטורית מיכל בוטון. המקום הכי לוהט בשוק הפשפשים, ולא נראה שהוא מתכוון להפסיק להיות כזה.

אסיה, רבי נחמן 3, שוק הפשפשים, יפו. 050-5427775. לא כשר

אסיה מסעדה יפו מרק וונטון (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
הוון טון של אסיה. אם רק תצליחו להזמין מקום | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

קאב קם

למה חם? קאב קם, האחות השובבה והסוערת של בית תאילנדי, מספקת לא רק תפריט אוכל רחב ומקורי אלא גם אווירה סקסית במיוחד, שהפכה אותה ללוהטת מרגע הפתיחה לפני שבועיים.

כשמסעדן ותיק ואהוב כמו יריב מלילי פותח מקום חדש, לא פלא שמדובר במקום הכי מדובר של החודש. בכל יום תמצאו פה אי אלו אושיות אוכל ואושיות בכלל, שמגיעות להתחמם באווירה הלוהטת ולנשנש את האוכל התאילנדי הלא מתחנף, המאוד מקורי והחריף במיוחד של קאב קם. אם יש מקום אחד לראות ולהיראות בו החודש, זה זה.

קאב קם, לינקולן 11, תל אביב. 03-6889960. לא כשר

קב קאם (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
אין יותר חם מזה. קאב קם | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב
>> והנה הלוהטות של החודש שעבר