זה כבר זמן מה ששוק הפשפשים ביפו, אחד מאזורי הבילוי והמסעדות ההומים במרכז הארץ, לא התחדש באף מסעדה מעניינת. השבוע בשעה טובה הרצף הזה נשבר, עם פתיחתה להרצה של מסעדה אסיה (Asia) - מיזם שאפתני ומרשים במיוחד של השותפים בבר המסעדה המצליח שאפה, שפועל אף הוא במתחם, יחד עם השפים לילך רווה ועמרי זקהיים.

האוכל במסעדת אסיה מתמקד בעיקר במטבחים של דרום מזרח היבשת, עם טעמים שמשלבים בין חבל יונאן בסין, טעמי המטבח הווייטנאמי המסקרן, שלא רבים עוסקים בו בארץ, והטעמים החמצמצים, חריפים ורעננים של המטבח התאילנדי האהוב.

רווה, שהובילה בעבר מסעדות נחשבות כמו כתית של מאיר אדוני, נחשבת היום לאחת השפיות הטובות בארץ בתחום האוכל האסייתי, וגם זקהיים עבד בשנים האחרונות במסעדות המובילות בארץ. עבור שניהם מדובר במיזם ראשון שהוא מקום משלהם, וניכר מביקור במסעדה שההתרגשות בהחלט נוכחת - בוודאי לאור העובדה שהשניים עובדים כבר שנה על הפרויקט, ושקדמו לו חבלי לידה לא קלים.  

אסיה מסעדה יפו מרק וונטון (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
וון טון נהדר, ובו כיסונים עדינים במילוי סרטנים ושרימפס | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

מלבד המיקום המוצלח - בלב מדרחוב רבי נחמן העמוס במסעדות וברים - ניכר שהושקעה במסעדה הרבה מחשבה, מהעיצוב ועד תפריט האוכל והמשקאות. המסעדה מחולקת לכמה אגפים: חלל מרכזי, שהוסב מבית מלאכה ישן וכולל שתי קומות שבהן מוצבים כ-15 שולחנות, חלק נינוח יותר של שולחנות ישיבה במדרחוב עצמו, למי שנהנה מהאווירה התוססת, וחלל שנמצא בחלקו השני של המדרחוב, ממש מול המסעדה, ובו פועל המטבח עצמו, וכן בר קוקטיילים ובר הצופה אל הפעילות במטבח. כרגע פעילים רק החלק החיצוני של המסעדה והחלק של הבר שמשקיף על המטבח הפתוח (חשוב להדגיש כי המקום פתוח כרגע להרצה סגורה- למוזמנים בלבד, ויפתח לקהל הרחב בימים הקרובים). כשכל חלקי המסעדה ייכנסו לפעילות יהיו בה מעל למאה סועדים בכל רגע נתון, שזה ממש לא מעט.

ומה לגבי התפריט? כרגע הוא אינו סופי, ובימים הקרובים (עד שתחל המסעדה בפעילותה הרשמית) הוא מוגש במחירי הרצה. בינתיים מחולק התפריט למנות פתיחה קטנטנות, אגף כיסונים מטוגנים ולחמניות באו, סלטים אסייתיים, מרקים, תוספות משלימות לצד הפתיחים, אגף של מנות עיקריות מן הים וכזה של מנות עיקריות בשריות. גם לטבעונים ולצמחונים יש מה לאכול כאן, אם כי עבורם ההיצע עדיין מצומצם יחסית.

אסיה מסעדה יפו סלט תאילנדי (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
משקיפים מהבר על המטבח הפתוח. אסיה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

תמצאו כאן, בין השאר, נתחי דג ים נא ברוטב צ'ילי, שאלוט, מנגו ירוק וחלב קוקוס, עם דג פריך וכוסברה; כיסוני וון טון פריכים במילוי של פרגית קצוצה ביד, שמוגשים בדבש מתובל בפלפל סצ'ואן ועלי בזיליקום; לחמניות באו במילוי של בשר לבן ותירס, שמוגשות עם שמן צ'ילי וחרדל חריף; סלט מרענן של קלמרי מושרה במרינדת עשבים וצלוי על גריל פחמים עם פפאיה ירוקה וירקות שורש, עשבי תיבול ובוטנים; מרק אווז בחמשת התבלינים הסיניים עם דייקון, פאק בונג ונבטי שעועית חלוטים; מולים שחורים בסגנון סין הדרומית עם למון גראס, שאלוט, ג'ינג'ר ובזיליקום תאילנדי; פנקייק וייטנאמי ממולא שרימפס וטופו עם נבטי שעועית, קוקוס מקורמל וג'ינג'ר כבוש; מנה עדינה של דג בציר חמוץ וחריף של כורכום טרי, למון גראס, שאלוט וכפיר ליים; ומנת אסאדו בטיגון עמוק עטוף ומתובל בתערובת תבלינים חריפה מיונאן שמוגשת עם עלי ג'ינג'ר ונענע.

אף שהמחירים טרם נקבעו סופית, הם ינועו ככל הנראה בין 30 שקלים למנת פתיחה ל-90-100 שקלים למנה עיקרית גדולה. בכל מקרה אסיה לא מתכוונת להיות מסעדת יוקרה, אלא מסעדה אסייתית שמחה ונגישה, כיאה למיקום שבו היא שוכנת ביפו. בזמן הקרוב יפעל המקום רק בשעות הערב, ובעוד כמה חודשים ייפתח גם לארוחות צהריים, עם תפריט שונה. 

בתור מי שכבר יודעים לזהות מקום שעומד להפוך ללהיט כשאנחנו רואים אחד - אסיה היא בהחלט מסעדה כזאת. תחת ידיהם של שני שפים מנוסים וחדורי מטרה, לצד בעלים מנוסים לא פחות ובשילוב עם מיקום הומה ואוכל מוקפד ומעניין שיוצא מהשטנץ האסייתי הרגיל - אתם כנראה תשמעו את השם אסיה עוד הרבה בחודשים הקרובים. 

אסיה (Asia). רבי נחמן 3, שוק הפשפשים, יפו. פתיחה רשמית בימים הקרובים.  050-5427775 . לא כשר

>> לכל חדשות האוכל