
אורז מלא עם טופו וירקות מוקפציםלא עפים על אורז מלא וטופו? הנה ההזדמנות שלכם לשנות את דעתכם: האורז יוצא רך בגלל השריה מוקדמת והטופו טעים במיוחד בגלל השחמה בתוך הרוטב. לא נכחיש שזו מנת בריאות שתעשה לכם טוב וגם תשביע אתכם![]() צילום: אימג'בנק / Thinkstock |
המצרכים :
לטיגון הטופו:
לרוטב:
אופן ההכנה:1משרים את האורז בהרבה מים פושרים כשעתיים. שוטפים ומסננים. 2שמים בסיר את השמן, המלח, המים והאורז ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש, ממתינים כ-15 דקות ופותחים את הגרגירים עם מזלג. 3שוטפים את הטופו, חותכים לקוביות של 2 ס"מ ומניחים על נייר סופג לייבוש. 4מערבבים בקערה בינונית את חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. 5בזמן שהאורז מתבשל מחממים את שמן השומשום ושמן הזית במחבת בינונית. מוסיפים את הטופו ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, או עד שהקוביות מתחילות להזהיב. יוצקים על הטופו רבע מכמות הרוטב וממשיכים לבשל עוד 2 דקות, עד שהקוביות מקבלות צבע יפה והרוטב מצטמצם. מוציאים בזהירות לקערה בצד. 6יוצקים את כל הרוטב למחבת ומחממים לצמצום עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-5 דקות. מוסיפים את הגזר, השעועית והפלפל החריף ומקפיצים 2-3 דקות תוך ערבוב – רק עד שהירקות מתחממים. מחזירים את הטופו, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. 7להגשה: עורמים מהאורז בקערה, מוסיפים מתערובת הטופו והירקות ומגישים (אם רוצים, אפשר לערבב את האורז עם הירקות והטופו במחבת, ולהגיש הכל ביחד). * אפשר להחליף את הטופו בגבינת חלומי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |