
עוגת לימון וקרמל טבעוניתוואו, העוגה הזאת כל כך יפה, שכואב הלב לאכול אותה. טוב, נו, על מי אנחנו עובדים? היא אמנם מהממת, אבל אכלנו בכיף, והיא טעימה ממש ומשלבת בתחכום ועידון טעמים נפלאים של קרמל ולימון. לא מסובכת וגם טבעונית![]() צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מעבדים במעבד מזון שיבולת שועל, שקדים וסוכר. 2מעבירים את התערובת לקערה עמוקה, מוסיפים שמן קוקוס מומס, קורט מלח וסילאן ומערבבים היטב. התערובת תהיה די דביקה (אם השקדים נטחנו לכדי אבקה היא תהיה גם בצקית). עוגת לימון וקרמל - תערובת|צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל3מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית 24*26 מרופדת בנייר אפייה (כולל דפנות). בעזרת כלי כבד מהדקים את הבצק היטב היטב לתבנית. מחממים תנור ל-170 מעלות. 4אופים כ-15 דקות, ואז מגבירים את החום ל-190 ואופים עוד 3-5 דקות. עוגת לימון וקרמל - הקראסט|צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל5למילוי: מבשלים את כוס אגוזי הקשיו בהרבה מים על אש בינונית לפחות חצי שעה (כדי לחסוך זמן, אפשר לעשות את זה בזמן הכנת הבצק). מעבירים את אגוזי הקשיו לבלנדר (בלי המים) ומוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי. 6טוחנים היטב, טועמים ומשפרים מתיקות אם מרגישים צורך. 7שופכים את הבלילה על הבצק ודופקים את התבנית כמה פעמים על המשטח כדי להיפטר מבועות מיותרות. עוגת לימון וקרמל טבעונית|צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל8אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות. העוגה מוכנה כשהיא צמיגית אך לא רטובה. 9מקררים בטמפרטורת החדר לפחות רבע שעה ואז מעבירים למקרר לא מכוסה, ל-6 שעות לפחות. 10מוציאים מהמקרר וחותכים לריבועים. מי שרוצה להרשים מוזמן לקשט את העוגה בפרוסות לימון ולפזר מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת רשת. * שומרים בכלי אטום במקרר. עוגת לימון וקרמל|צילום: שקמה יעקבי, mako אוכללבלוג של שקמה -Tivoneat ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |