
בטטה-תפוז בתנורלא רק שמן זית: מתברר שמה שקוביות הבטטה באמת רוצות להיכנס איתו לתנור זה בכלל מיץ תפוזים! שומר על עסיסיות, מאפשר להפחית שמן, והכי חשוב - מוסיף חמיצות פשוט נפלאה למתיקות הבטטית
אושיק פלר גיל
| "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"
| פורסם 07/07/25 10:58
צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"
|
המצרכים (6 מנות):תבנית 25X35 ס"מ:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 משמנים תבנית בשמן זית ומעבירים אליה את כל המרכיבים. מערבבים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. במהלך האפייה מסירים פעם או פעמיים את הכיסוי ומערבבים בזהירות כדי שכל הבטטות יתכסו במיץ. 3 מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות. 4 מעבירים את התנור למצב גריל וצולים בטמפרטורה מקסימלית במשך 3-2 דקות, עד שהבטטות שחומות ומעט פריכות. 5 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קליפת תפוז מגוררת ומגישים. המתכון מתוך הספר "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים". כל ההכנסות ממכירת הספר ייתרמו לעמותת "רוח נשית" שמסייעת לנשים נפגעות אלימות. לרכישה
"מתכונים מהבית" - כריכת הספר | צילום:
שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"
בתיאבון!
|