אוכל
אוכל
שונות

תפוחי אדמה בתנור: השיטה שתמיד מצליחה

את תפוחי האדמה לא מבשלים מראש, אבל מצפים אותם במנה הגונה של שמן זית ונותנים להם את הזמן שלהם בתנור. התוצאה מושלמת

|mako אוכל| פורסם11:54
תפוחי אדמה בתנור (צילום: robynmac, Istock)
צילום: robynmac, Istock
Rating:4.61344reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • קילו תפוחי אדמה קטנים (רצוי עם קליפה אדומה)
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • פפריקה מעושנת
  • כמה ענפי תימין או רוזמרין
  • 1/4 עד 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 פלפל אדום מתוק, חתוך

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2חותכים את תפוחי האדמה לפיסות בגודל שווה, לא משנה באיזה גודל - העיקר שיהיו שוות.

3מניחים שמן זית בתבנית תנור ומעבירים את תפוחי האדמה לתבנית. מערבבים, כך שתפוחי האדמה כולם יצופו בשמן. מוסיפים ענפי תימין, מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת ואת הפלפל האדום (הוא מוסיף מתקתקות לתפודים, אל תוותרו עליו).

4מעבירים לתנור ל-30 דקות. אחרי 30 דקות, מוציאים מהתנור ומערבבים. מחזירים לתנור למשך 20 דקות. לאחר הזמן הזה, מוציאים ומערבבים שוב. מחזירים לתנור לעוד 15 דקות או עד שהם מוכנים. מכבים את התנור ומשאירים אותם בתנור הכבוי 15 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il