אוכל
אוכל
שונות

חמין צמחוני

צ'ולנט עשיר ללא בשר, עם צבע כהה ומגרה, פירות יבשים וביצי חמינדוס. רוצים אותו לשבת? תתחילו לעבוד עליו מיום חמישי

|ביסטרו טשרניחובסקי 6| פורסם11:50
חמין צמחוני (צילום: דן פרץ, ביסטרו טשרניחובסקי 6)
צילום: דן פרץ, ביסטרו טשרניחובסקי 6
Rating:3.966reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 200 גרם שעועית אדומה
  • 200 גרם שעועית לבנה
  • 200 גרם שעועית שחורה
  • 100 גרם גרגירי חומוס (כל סוגי שעועית והחומוס מושרים למשך כל הלילה)
  • 150 גרם גריסי פנינה שטופה ומושרית
  • 150 גרם חיטה שטופה היטב ומושרית
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 בצלי שאלוט קצוצים
  • 3 בטטות קלופות וחתוכות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
  • 5 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים גדול
  • 2 ראשי שום חתוכים לחצי
  • 2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים גס
  • 3 שורשים של פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
  • 100 גרם שזיפים מגולענים ומשמשים
  • 1 עלי רוזמרין
  • כף עלי תימין
  • 1 כף עלי זעתר
  • ביצים לחמינדוס

לרוטב:

  • 4 כפות דבש תמרים (סילאן)
  • 3 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1את שלושת סוגי השעועיות ואת גרגירי החומוס מסננים מהמים ומרתיחים את התערובת יחד שתי רתיחות. לאחר הרתיחה הראשונה שוטפים את השעועית והחומוס ומרתיחים שוב.

2בסיר מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית. ולאחר ההזהבה מורידים את הסיר מהאש.

3מתחילים לסדר את הסיר: מתחילים בתערובת השעועית והחומוס. לאחר מכן גריסי פנינה וחיטה ביחד בשקית קוקי מחוררת קלות. מסדרים את כל הירקות, הפירות היבשים ועשבי התיבול.

4מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה כליטר מים עם מלח, פלפל וסילאן טורפים הכל ושופכים על הירקות עד כיסוי מלא. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שהצטבר. מרתיחים 1/2 שעה ומוסיפים את הביצים (שאותן מבשלים בסיר נפרד כ-10 דקות).

5מעבירים לפלטה מכוסה במגבת או לתנור על חום נמוך כ-100 מעלות למשך הלילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il