אוכל
אוכל
שונות

ג'חנון

להתעורר בבוקר שבת לריח של ג'חנון, זה כבר שווה את הטרחה

|מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן| פורסם13:28
ג'חנון (צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן)
צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן
Rating:4.5101reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 1 ק"ג קמח

  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • מעט שמן לשימון הסיר

אופן ההכנה:

1מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה, יוצרים גומה ובתוכה שמים סוכר, דבש ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים במזלג. לשים 5 דקות בידיים לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, מכסים במגבת ומשהים שעה מחוץ למקרר.

2לשים שוב, מכסים ומשהים שעה נוספת.

3יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל אחיד, מכסים ומשהים חצי שעה. המנוחות האלה חשובות ומפתחות את מרקמו הרך של הבצק.

4משטחים כל כדור על גבי משטח משומן קלות לעלה דק מאוד. מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת סיליקון. מגלגלים לצורת ג'חנון: מקפלים את השוליים הנגדיים פנימה ואז לגליל.

5מחממים תנור ל-120-100 מעלות.

6משמנים סיר ג'חנון ומסדרים את הג'חנונים בצורת שתי וערב. מכסים את הסיר.

7אופים 13-12 שעות.

8מגישים עם סלסת עגבניות ליד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il