1 מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שום, גזר, וסלרי, ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר למחבת, מפוררים ומשחימים. מערבבים את העגבניות עם הרסק, היין והמים. מוסיפים לבשר ביחד עם התבלינים ומבשלים כשעה. חשוב שלא יישארו הרבה נוזלים.
2 לוקחים כלי חסין חום ומשמנים אותו בשמן זית. מסדרים בתחתית הכלי חצי מתפוחי האדמה, מעליהם מוסיפים את הבשר המבושל ומעליו את חצי תפוחי האדמה הנותרים. מעל מוסיפים את הנוזלים ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות לפחות 45 דקות
* אפשר להוסיף לבשר 150 גרם פטריות. אפשר לוותר על חלב עזים.
* אופציה מעולה היא לעשות מתפוחי האדמה פירה רך בצורה כזאת: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים מבשלים את תפוחי האדמה עם מים וקורט מלח עד שרך. מועכים טוב טוב את תפוחי האדמה ומוסיפים כל פעם קצת חמאה (כ-50 גרם, יש כאלה שאוהבים פחות או יותר). כשהפירה חלק אבל לא רך מוסיפים רבע כוס חלב חם לאט לאט, מוסיפים חלמון אחד מהר מאוד ומערבבים חזק כדי שלא יהפוך לחביתה מחום תפוחי האדמה. מלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים מעל את הפרמזן ולתנור לכ-45 דקות.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!