אוכל
אוכל
שונות

קציצות קינואה ואבוקדו

קציצות צמחוניות עמוסות בריאות, לאלה שמתבאסים לבוא לעל האש

|mako| פורסם14:45
בתערובת תבלינים (צילום: Eising, GettyImages IL)
צילום: Eising, GettyImages IL
Rating:2.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקציצות:

  • 1/2 כוס קינואה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 אבוקדו
  • 2 כפות פשתן טחון
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • קורט מלח
  • 1/2 ביצה טרופה

לרוטב:

  • 1 כפית אבקת קארי
  • 3 כפות שמנת מתוקה 15%

לציפוי:

  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 ביצה טרופה

להגשה:

  • עגבנייה
  • בצל קטן
  • גזר קטן
  • שתי שיני שום

אופן ההכנה:

1מבשלים את הקינואה במים עם קורט מלח. חמש דקות בסיר מכוסה ועשר דקות נוספות ללא מכסה, או עד שכל הנוזלים נספגים בקינואה. מורידים מהאש.

2קוצצים את האבוקדו ומוסיפים לסיר הקינואה. מוסיפים גם את יתר המצרכים של הקציצות: פשתן טחון, אבקת מרק, קארי וחצי ביצה טרופה.

3יוצרים כדורים גדולים למדי (שלא יתפרקו בחריצי הגריל), מגלגלים בביצה ומצפים בפירורי לחם. צולים בערך 2-3 דקות מכל צד.

4זורקים את העגבנייה, הבצל, הגזר ושיני השום על הגריל עד שהם מקבלים צבע יפה ומרקם רך ונוח לעבודה. חותכים לפרוסות.

5את הרוטב ניתן לחם בפינג'ן מעל הגריל, אך הוא מעולה גם ללא בישול. פשוט מערבבים את השמנת והקארי ושופכים מעל הקציצות.

6מגישים את הירקות לצד המנה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il