אוכל
אוכל
מרקים

מרק בצל בסגנון פרסי

הבצל עשיר בפלבנואידים (נוגדי חמצון חזקים המצויים בצמחים) העוזרים לשמור על גוף בריא. בואו להכין ממנו את המעדן הכי חורפי שיש

|תיאבון בריא, פן הוצאה לאור| פורסם14:43
מרק בצל בסגנון פרסי (צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור)
צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור
Rating:3.67reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 5 בצלים גדולים, מקולפים ופרוסים דק
  • מלח ים, פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית זרעי חילבה
  • 1/2 כפית נענע מיובשת
  • 2 כפות קמח לבן
  • 700 מ"ל (1/2 3 כוסות) ציר עוף, או ציר ירקות
  • 1 מקל קינמון
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 1 חופן קטן של פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים סיר עם תחתית כבדה, על אש בינונית. מוסיפים 2 כפות משמן הזית, את הבצלים ומעט מלח ופלפל. מכסים ונותנים לבצלים להגיר נוזלים במשך 12-15 דקות, עד שהם רכים. מערבבים מדי פעם.

2כשהבצלים רכים, מסירים את מכסה הסיר ומגבירים מעט את הלהבה.

3מוסיפים לסיר את התבלינים, הנענע ושארית שמן הזית.

4מערבבים פנימה לסיר את הקמח, מבשלים במשך 3-4 דקות ומערבבים תכופות.

5מוסיפים לסיר בהדרגה את הציר תוך כדי ערבוב מהיר, כדי למנוע היווצרות גושים.

6מוסיפים לסיר את מקל הקינמון, מכסים חלקים ומבשלים ברתיחה עדינה 30-40 דקות.

7מערבבים פנימה לסיר את מיץ הלימון והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוציאים את מקל הקינמון. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה למעלה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il