אוכל
אוכל
מרקים

מרק בצל

עם גבינת אמנטל מוקרמת של רשת אגאדיר

|מסעדת אגאדיר| פורסם18:13
מרק בצל עם קרוטונים (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:3.217reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 1.5 ק"ג בצל חתוך לחצי ופרוס לפרוסות

  • 70 גרם חמאה
  • 30 גרם שמן זית
  • 50 גרם קמח
  • 1/2 כוסות יין לבן יבש
  • 2.5 ליטר ציר עוף
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור טחון
  • בגט (לא ממש טרי)
  • 250 גרם גבינת אמנטל מגוררת

אופן ההכנה:

הכנת הקמח –1במחבת יבשה שמים את הקמח ומניחים מעל להבה בינונית. 2. מערבבים את הקמח כל הזמן עד שהוא מקבל גוון חום בהיר. 3. מסננים לקערה יבשה ומניחים בצד. חשוב לסנן מיד כשהקמח מוכן אחרת הוא ממשיך להשחים במחבת החמה.

הכנת ציר עוף –1שמים בסיר 3.5 ליטר מים יחד עם 1/2 ק"ג עצמות עוף (גרונות, כנפים וכד'), עלה דפנה אחד, 5 גרגרי פלפל אנגלי ו- 2 גבעולי טימין ומביאים לרתיחה. 2. מנמיכים את גובה הלהבה ואוספים את הקצף והשומן שצפים מעל ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. 3. מוסיפים בצל אחד חצוי, גזר אחד חצוי ושורש סלרי ומבשלים עוד 50 דקות. מסננים (אנחנו צריכים את הנוזלים ולא את התוכן) ושומרים.

הכנת המרק –1ממיסים בסיר רחב את החמאה ושמן הזית ומוסיפים את הבצל הפרוס. מאדים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. 2. מוסיפים את הקמח המושחם ומערבבים היטב עד שהקמח עוטף את הבצל. 3. יוצקים את ציר העוף ומערבבים כדי להמיס את הקמח בציר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il