אוכל
אוכל
מרקים

מרק פטריות וגריסים

בוקר חורפי שני ברציפות הוא סיבה מעולה לרוץ למטבח ולהעמיד סיר מרק טוב על הכיריים. ההצעה שלנו: מרק עשיר וסמיך עם טעמי אדמה וחמצמצות רעננה, שנותן יופי של פייט לקרופניק שסבתא שלכם הייתה מכינה

|mako אוכל| פורסם07:35
מרק גריסים ומנגולד (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.6194reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 1 צרור יפה של מנגולד
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 2 כרישות (שלמות), קצוצות ושטופות היטב
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים (עם העלים)
  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות, בלי הרגל, חתוכות לקוביות או מגוררות (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס גריסים

אופן ההכנה:

1מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ, ואת הגבעולים קוצצים דק.

2מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והכרישה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי בחישה. מוסיפים את השום, הפטריות הפרוסות והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות.

3מוסיפים את הפטריות המיובשות ומכסים במים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות (בערך 10 כוסות, אפשר להשתמש גם בציר ירקות או עוף). מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה.

4מבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה ורבע, עד שהגריסים מתבשלים לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים אבל נשארים בצבע ירוק בוהק.

5טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

6אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה.

לבלוג של עז תלם

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il