אוכל
אוכל
מרקים

מרק בצל צרפתי עם בירה

מרק בצל מסמל את שיא החורף: הוא מצהיר שכבר לא אכפת לנו מהשחיתות ולא אכפת לנו להסתובב רק עם סוודרים רחבים. אנחנו צריכים אוכל חם ומנחם. אז הנה מרק בצל צרפתי עם בירה ובגט גבינה מותכת, אין מנחם ממנו

|mako אוכל| פורסם07:00
מרק בצל צרפתי עם בירה (צילום: Elena Shashkina, Shutterstock)
צילום: Elena Shashkina, Shutterstock
Rating:4.576reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

למרק:

  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 12-10 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות קמח
  • 500 מ"ל בירה לבנה
  • 2 ליטר ציר מרק ירקות או מים
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • כף סוכר
  • 4-3 ענפי תימין טרי

להגשה:

  • מוצרלה מגוררת
  • פרמזן מגוררת
  • עלי תימין
  • בגט פרוס לפרוסות אלכסוניות

אופן ההכנה:

1בסיר גדול וכבד מחממים את החמאה עם השמן ומטגנים את הבצלים על אש בינונית עד שהם מתקרמלים ומקבלים גוון חום עמוק. מוסיפים שום ומטגנים 2 דקות נוספות.

2במחבת יבשה קולים את הקמח כ-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.

3מוסיפים את הבירה ואת ציר המרק או המים ומערבבים.

4מתבלים במלח, פלפל, סוכר ותימין. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

5לפני ההגשה, מפזרים מוצרלה, פרמזן ועלי תימין על פרוסות הבאגט וקולים בתנור במצב גריל עד שהגבינות מזהיבות מעט.

6מגישים חם.

* רוצים לדעת איך מכינים ציר ירקות שיהיה לכם לפעם הבאה? זרקו לסיר גזרים, בצלים, סלרי, כרישה, עלי דפנה ופלפל אנגלי, הוסיפו מים כיסוי ובשלו 45 דקות.

לבלוג של בל קפצן

>> פאי פירות יבשים מפוצץ בדברים טובים

>> והנה מתכון למרק חומוס וירקות חורפי שיחמם אתכם כמו שצריך

תגיות:מרקבצל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il