אוכל
אוכל
מרקים

מרק בצל

עונג חורפי אמיתי: מרק בצל ביתי ואמיתי שלא מתפשר על החמאה, היין הלבן או עיטור הפרמזן

|mako| פורסם13:54
מרק בצל, טעימא (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
Rating:4.242reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 2 קילו בצל

  • 100 גרם חמאה
  • רבע כוס שמן (כ-60 מ"ל)
  • חצי כוס יין לבן (120 מ"ל)
  • 4 כפות קמח
  • מלח
  • כפית פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.

2ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שמן וממשיכים לאדות עד שהבצל הופך שקוף.

3מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שמתאדה.

4מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין גושים.

5מכסים במים ומוסיפים מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

6כשרותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.

* הצעת הגשה: מגישים עם קרוטונים ביתיים וגבינת פרמזן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il