אוכל
אוכל
מרקים

מרק שעועית וקבנוס

מרק מאולתר עם דברים שיש בבית, שמרגיש כאילו תוכנן בדקדוק מראש

|על השולחן| פורסם15:41
מרק שעועית (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.4129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 נקניקיות קבנוס פרוסות דק
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 2 קופסאות שימורי שעועית אפויה ברוטב
  • 1 קופסה שימורי עגבניות חתוכות
  • 8 כוסות מרק או מים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • צרור כוסברה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1מטגנים פרוסות קבנוס בסיר עם מעט שמן. מוציאים ושומרים בצד.

2מוסיפים לאותו סיר שום ובצל ומטגנים קלות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב.

3מסננים את השעועית מהרוטב (לא חייבים, אבל אני אוהבת להכין את הרוטב בעצמי) ומוסיפים לסיר יחד עם עגבניות משומרות ומים. מביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות.

4טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קבנוס ומגישים.

* גיוון: אם רוצים טעם מעושן דומיננטי, מוסיפים את הקבנוס למרק יחד עם הכוסברה ומבשלים 10 דקות.

>> והנה תבשיל חיטה מהיר, בריא וטעים אש

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il