אוכל
אוכל
מרקים

מרק חרירה שיעשה לכם את השבת

לא נערכתם עם קטניות מושרות לסוף השבוע? הכל בסדר, בשביל זה המציאו את סיר הלחץ. הנה מרק החרירה הכי טעים, פיקנטי ועמוק טעמים שאתם יכולים להכין בו

|mako אוכל| פורסם07:00
מרק חרירה בסיר לחץ (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.565reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • כף שמן קנולה
  • 3 בצלים לבנים, פרוסים דק
  • 2 גזרים, פרוסים
  • 5 גבעולי סלרי, פרוסים דק (שומרים את העלים)
  • 5 כפות רסק עגבניות מאיכות טובה
  • 2 כוסות רסק עגבניות טרי (עגבניות מגוררות בפומפייה)
  • 100 גרם גרגירי חומוס בולגרי, שטופים (אין צורך בהשריה)
  • 100 גרם עדשים חומות קטנות, שטופות
  • 2 עצמות מח באורך 2 ס"מ
  • 2 כפיות כורכום
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית כמון
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • מקל קינמון
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כפיות מלח דק
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
  • חצי צרור כוסברה, עלים בלבד

אופן ההכנה:

1מציתים להבה בינונית מתחת לסיר לחץ. מוסיפים את השמן, פרוסות הבצל, הגזר והסלרי. מאדים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.

2מוסיפים את רסקי העגבניות (גם הטרי וגם המשומר). ממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות.

3מוסיפים את הקטניות, עצמות המח, כורכום, פפריקה, כמון, פלפל אנגלי, מקל קינמון ועלי דפנה. לא מוסיפים מלח.

4מוסיפים מים לסיר עד לכמעט 2/3 גובה. נועלים את הסיר עם המכסה ומביאים למצב לחץ מקסימלי. מבשלים כך במשך כשעה. מורידים מן האש ונותנים לסיר להצטנן. מסירים את המכסה, מחזירים לאש קטנה וממשיכים לצמצם במשך כחצי שעה נוספת. נפטרים מעצמות המח.

5מתבלים במלח, מיץ לימון, עלי הפטרוזיליה, הכוסברה והסלרי ומגישים.

* המתכון התפרסם לראשונה ב-03/12/15

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il