מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק קרם חמציצים

מתכון למרק בריא ועשיר בטעמים במרקם קטיפתי מפנק

|המטבח| פורסם08:43
מרק כרישה (צילום: dulezidar, Istock)
צילום: dulezidar, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 1 קילוגרם חמציצים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כרשה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
  • מיץ מ-3 לימונים
  • שמן זית
  • 5-6 כוסות ציר ירקות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מנקים היטב את החמציצים וקוצצים גס את עליהם. 2. בסיר בינוני מעל להבה בינונית, מטגנים את הבצל והכרשה בשמן הזית עד שהם מתרככים מעט. 3. מוסיפים לסיר את השום והחמציצים וממשיכים בטיגון עד שהבצל הופך שקוף. 4. מוסיפים את החמציצים, מיץ הלימון, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהחמציצים מתרככים. 5. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות, מצננים. 6. מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים למחית אחידה.

הערה: יש לאזן בין נוזלי הבישול לבין החומר המבושל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il