אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים

יש אלף דרכים להכין מרק עדשים, ובכל פעם אנחנו בוחרים אחת אחרת - בהתאם לזמן, המצרכים והחשק העומדים לרשותנו. ומה כשאנחנו לא מצליחים להחליט? אז אנחנו תמיד חוזרים למתכון של מעדניית אגתה, כי מה שבטוח בטוח

|mako אוכל| פורסם11:58
מרק עדשים של אגתה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים (עם העלים)
  • 3 גזרים, מגורדים
  • כוס וחצי עדשים ירוקות
  • 2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מעט כמון
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן עלי מנגולד קצוצים (החלק הירוק בלבד)
  • מיץ לימון
  • יוגורט יווני (לא חובה)

אופן ההכנה:

1משרים את העדשים בהרבה מים.

2מטגנים בשמן זית את הבצל.

3מוסיפים שום, גזר וסלרי וממשיכים לאדות.

4מסננים את העדשים, ומוסיפים לסיר אותן, את המים ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

510 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה ועלי המנגולד.

6הגשה: מעבירים מהמרק לקערה, מוסיפים כף מיץ לימון ויוגורט יווני, ומגישים.

** למנה פרווה אפשר לוותר על היוגורט בהגשה.

המתכון באדיבות מעדניית אגתה, ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב.03-5757901

עוד מהמרקים המצוינים של אגתה:

מתכון למרק עגבניות

מתכון למרק פטריות

בתיאבון!

תגיות:עדשים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il