
חלה כפריתכשראינו את המתכון של החלה הזו תיכף התחילה השבת לדגדג לנו בקצות האצבעות, והאף התמלא בניחוחות אפייה של יום שישי בבוקר![]() צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל |
המצרכים :(ל- 2 חלות בינוניות ו-6 לחמניות, או 2 חלות גדולות)
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים. 2יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן (או החמאה), הביצים הטרופות והמלח ולשים יחד לבצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים). 3מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים עד להכפלת הנפח. 4לשים שוב את הבצק, מחלקים אותו לשלושה חלקים וקולעים חלות (יש הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה). 5מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה, מפזרים קצח או שומשום ומתפיחים כחצי שעה. 6מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית. 7מיד לאחר האפייה יש לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק. >> למתכון השלם בבלוג "תיק אוכל" >> בשבוע שעבר נמסנו מבראוניז עם שברי עוגיות אוראו של "המרכיב הסודי"תגיות:חלה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |