אוכל
אוכל
מרקים

חלה כפרית

כשראינו את המתכון של החלה הזו תיכף התחילה השבת לדגדג לנו בקצות האצבעות, והאף התמלא בניחוחות אפייה של יום שישי בבוקר

|תיק אוכל| פורסם08:26
חלה כפרית, תיק אוכל (צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל)
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
Rating:4.458reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

(ל- 2 חלות בינוניות ו-6 לחמניות, או 2 חלות גדולות)

  • 1 קילו קמח כפרי או לבן רגיל
  • 3 כפות סוכר – רצוי חום
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • רבע כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כף שטוחה של מלח

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • קצח או שומשום
  • מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים.

2יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן (או החמאה), הביצים הטרופות והמלח ולשים יחד לבצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).

3מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים עד להכפלת הנפח.

4לשים שוב את הבצק, מחלקים אותו לשלושה חלקים וקולעים חלות (יש הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).

5מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה, מפזרים קצח או שומשום ומתפיחים כחצי שעה.

6מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית.

7מיד לאחר האפייה יש לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.

>> למתכון השלם בבלוג "תיק אוכל"

>> בשבוע שעבר נמסנו מבראוניז עם שברי עוגיות אוראו של "המרכיב הסודי"
תגיות:חלה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il