אוכל
אוכל
מרקים

מקלות בצק עלים וגאודה

כך מכינים את מקלות בצק העלים הכי טעימים בעיר: רצועות בצק קרנצ'יות מגולגלות ואפויות עם גבינת גאודה, בדיוק כמו במאפיית לחמים. מנת פתיחה מושלמת או סתם נשנוש מנצח

|מאפיית לחמים| פורסם07:00
מקלות עלים גאודה (צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים)
צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים
Rating:4.5237reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • מעט קמח (למשטח העבודה)
  • 500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
  • 1 ביצה טרופה
  • 400 גרם גאודה או עמק מגוררת

אופן ההכנה:

1מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומרדדים לעלה בגודל 30X40 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ.

2מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים את הגבינה המגוררת ומהדקים מעט. הופכים את הבצק בעדינות, מורחים מעט ביצה טרופה, מפזרים גבינה ומהדקים.

3בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 4 ס"מ.

4מגלגלים כל רצועה למעין ספירלה מהודקת.

5מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את מקלות הגבינה בצורה מסודרת עם מרווחים שווים.

6אופים 12 דקות, מסובבים את המגש ואופים עוד 5-8 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il