אוכל
אוכל
מרקים

סיגרים מרוקאיים

המתאבן המרוקאי הקלאסי. מתכון של מסעדת אגאדיר

|מסעדת אגאדיר| פורסם12:03
סיגרים מרוקאיים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.8152reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 150 גרם בשר כבש טחון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 150 גרם בצל קצוץ
  • 2 כפות צנוברים
  • 10 עלי סיגר (ניתן לקנות קפוא בכל סופרמרקט)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • קורט קינמון
  • קורט ועוד אחד של פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל התבלינים יחד.

2מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל על להבה נמוכה, עד שהוא מזהיב קלות.

3מגבירים את האש וכשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד כך שיתקבלו פירורים.

4כשהבשר אפור כמעט כולו, מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים, מערבבים יחד כדקה וטועמים.

5מתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי.

6מעבירים את התערובת למסננת לקירור מוחלט.

7לגלגול מניחים עלה סיגר על משטח העבודה ומניחים ועורבים במרכזו מן התערובת (75 גרם).

8מגלגלים את השולים הקרובים אלינו כך שייווצר גליל שבתוכו הבשר, מהדקים מעט את הגליל סביב הבשר. במצב כזה חצי מעלה הסיגר מגולגל סביב הבשר והחצי השני שטוח על המשטח.

9מקלפים את השולים שמימין ומשמאל כך שהגליל שיצרנו יהיה סגור גם מצדדיו.

10מגלגלים את הגליל המקופל שהתקבל עד לסוף עלה הסיגר. ניתן להדביק את הקצה בעזרת תערובת של קמח ומים.

11מאחסנים במקרר.

12לפני ההגשה מטגנים את הסיגר בשמן עמוק חם ומוציאים לנייר סופג.

13מגישים עם טחינה איכותית.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il