
לזניה ירקות קלויים ואנשובילפעמים כל העניין במנה שהיא גם מהירה וגם מוצלחת זה להחליט איפה משקיעים את האנרגיה: כאן לזניה עם רוטב מהיר וקליל, שנותן את הבמה לירקות קלויים שדרושים ומקבלים תשומת לב![]() צילום: דניאל לילה, על השולחן |
המצרכים :לתבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:
לירקות קלויים:
לרוטב לבן:
לרוטב עגבניות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2מכינים את הירקות: מערבבים פרוסות של בטטה, קישוא וחציל עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית בשכבה אחת. 3אופים כ-20 דקות לריכוך. מצננים מעט. 4מכינים רוטב לבן: מערבבים קוטג' עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה. 5מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מצננים. 6מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב עגבניות ומעליו רוטב לבן. מפזרים חציל, בטטה, פלפל וקישוא קלויים, אנשובי, גבינת פטה, קשקבל ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב לבן וגבינות. 7אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים. תגיות:לזניה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |