אוכל
אוכל
פסטות

לזניה ירקות קלויים ואנשובי

לפעמים כל העניין במנה שהיא גם מהירה וגם מוצלחת זה להחליט איפה משקיעים את האנרגיה: כאן לזניה עם רוטב מהיר וקליל, שנותן את הבמה לירקות קלויים שדרושים ומקבלים תשומת לב

|על השולחן| פורסם14:31
לזניה עם ירקות קלויים (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה
  • 1 קופסה אנשובי
  • 2 פלפלים קלויים וקלופים
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 300 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

לירקות קלויים:

  • 1 בטטה פרוסה בעובי חצי ס"מ - ס"מ
  • 1 קישוא פרוס בעובי חצי ס"מ - ס"מ
  • 1 חציל קטן פרוס בעובי חצי ס"מ - ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב לבן:

  • 4 גביעים גבינת קוטג'
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

לרוטב עגבניות:

  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום
  • שליש כוס שמן זית
  • 1 כוס מים
  • 10 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2מכינים את הירקות: מערבבים פרוסות של בטטה, קישוא וחציל עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית בשכבה אחת.

3אופים כ-20 דקות לריכוך. מצננים מעט.

4מכינים רוטב לבן: מערבבים קוטג' עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

5מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מצננים.

6מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב עגבניות ומעליו רוטב לבן. מפזרים חציל, בטטה, פלפל וקישוא קלויים, אנשובי, גבינת פטה, קשקבל ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב לבן וגבינות.

7אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.

תגיות:לזניה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il