מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטות

לזניה מנגולד וגבינות

לזניה זריזה (זריזה ממש! רבע שעה ודי) עם רוטב לבן על בסיס שמנת וביצים (רויאל) במקום רוטב עגבניות, וכמובן - עם עלי מנגולד טעימים שהולכים נפלא עם גבינת ריקוטה וגבינה כחולה

|על השולחן| פורסם14:20
לזניה עם מנגולד וגבינות (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה
  • 300 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

למלית:

  • 3 חבילות מנגולד קצוץ דק
  • עלים קצוצים מצרור בזיליקום
  • 500 גרם גבינת ריקוטה מעוכה במזלג
  • 100 גרם גבינה כחולה מפוררת

לרוטב הלבן (רויאל):

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 5 ביצים
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  • 3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. + מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים.

2מכינים רוטב לבן (רויאל): טורפים במזלג שמנת, ביצים, מלח, פלפל ושום. שומרים כוס רוטב בצד ואת השאר מוסיפים למלית המנגולד ומערבבים.

3מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים 1/2 כוס מהרוטב הלבן ששמרנו לתבנית ומסדרים עלי לזניה. ומעליהם שליש מתערובת המנגולד. מפזרים מעט מוצרלה ופרמזן. מסדרים שכבה נוספת ומסיימים ברוטב לבן, צ'דר ופרמזן.

4אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.

תגיות:לזניה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il