
לזניה פונגילזניה עם רוטב עגבניות נהדר (פשוט תשמרו את המתכון, אתם עוד תשתמשו בו), רוטב בשאמל שהוא חובה לכל חובב לזניות (ובישול בכלל) וכמובן - המון פטריות. מנה נפלאה וקלאסית בחצי שעה של עבודה![]() צילום: Elenathewise, Istock |
המצרכים :תבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:
לרוטב עגבניות (בסיסי):
לרוטב בשאמל:
אופן ההכנה:1מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות בכיסוי חלקי על להבה בינונית. מכבים ומצננים. 2במקביל מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר וממשיכים לבשל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מעט רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב ומעליו רוטב בשאמל. מפזרים פטריות, מוצרלה ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב בשאמל וגבינות. 5אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים. תגיות:לזניה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |