
לזניה סלמון ותרדהלזניה הקלאסית מככבת במטבח שלנו קבוע, אבל כשבא לנו לגוון אנחנו מחליפים את הראגו בסלמון ואת רוטב העגבניות בתרד וריקוטה ומקבלים מנה עדינה וקלילה שהיא גם לזניה נהדרת ברבע שעה של עבודה![]() צילום: דניאל לילה, על השולחן |
המצרכים :לתבנית מלבנית בגודל 20×25 ס"מ:
לבשאמל:
לסלמון:
לתרד:
אופן ההכנה:1מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים גם קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר ושמנת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. 3מכינים את הסלמון: ממיסים חמאה עם שום במחבת, ומאדים סלמון תוך כדי ערבוב. 4מוסיפים מלח, פלפל שחור, יין ומיץ לימון. מבשלים עוד 3-2 דקות, מסירים מהכיריים ומקררים. מוסיפים פרמזן ומוצרלה ומערבבים. 5מכינים את התרד: מערבבים תרד עם ביצה, ריקוטה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. 6מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים רבע כוס רוטב בשאמל לתבנית ומסדרים עלי לזניה. יוצקים עליהם חצי כוס בשאמל, מפזרים מחצית מתערובת התרד ועליה מעט מוצרלה. ממשיכים עם עלי לזניה, שכבה של סלמון ועליה יוצקים 1 כוס בשאמל ומעט מוצרלה. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, מעליהם חצי כוס בשאמל, יתרת התרד ומעט מוצרלה. מסדרים שכבת עלי לזניה אחרונה, יוצקים את יתרת הבשאמל, המוצרלה והפרמזן. 7אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים. תגיות:לזניה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |