אוכל
אוכל

אורז ערבי עם בשר טחון

חודשים אנחנו מריירים על הזיכרון של מנת האורז עם בשר שאכלנו במסעדה ערבית בצפון. עכשיו, סוף סוף, אנחנו חושבים שיש לנו פיצוח. וכמה לא מפתיע - זה הכל בתיבול

|mako אוכל| פורסם14:46
אורז עם בשר טחון (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:4.7435reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • בצל קצוץ
  • מעט שמן זית
  • 500 גרם בשר טחון
  • כפית בהרט
  • חצי כפית פלפל לבן
  • רבע כפית הל
  • רבע כפית קינמון
  • רבע כפית ג'ינג'ר
  • 2 כוסות אורז
  • חצי כוס אטריות דקות
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • שתי כפות צנוברים

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שהוא מזהיב.

2מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור הבשר במזלג.

3כשכל הבשר מפורר ואפרפר מוסיפים את התבלינים: בהרט, פלפל לבן, הל, קינמון וג'ינג'ר. מערבבים היטב. בשלב הזה אפשר להוסיף מעט גזר מגורר, אם רוצים.

4מוסיפים לסיר את האורז, האטריות והמלח, ומערבבים. מוסיפים מים (על כל כוס אורז קצת יותר משתי כוסות מים, כי גם האטריות "שותות" נוזלים) ומביאים לרתיחה.

5מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש, מניחים מגבת בין הסיר למכסה ומניחים לעוד 10 דקות.

6מוסיפים את הצנוברים ומגישים.

* הצעת הגשה מומלצת למי שאינו שומר כשרות: מערבבים טחינה גולמית עם יגורט ושופכים על המנה. מעולה.

צילום:אסף רונן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il