
המצרכים (8 מנות):
לירקות
להגשה
אופן ההכנה:1להכנת הירקות: מורידים 2 עלים חיצוניים מקצוות השומר. 2על מנת להביא לריכוך ראשוני של הירקות, מקלפים את כל הירקות (פרט לשום, בצל ובטטה) ושמים את כולם בסיר עם מים. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. 3מוציאים את הירקות מהסיר וחותכים לקוביות גסות. 4מסדרים בתבנית את כל הירקות כולל השום, הבצל והבטטה ומורחים מעל שמן זית. 5מפזרים תימין, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. 6להכנת הבשר: בעזרת סכין חדה יוצרים חורים בשוק ומכניסים את שיני השום הפרוסות. 7מכינים תערובת מהחרדל, זרעי כוסברה חצי מהלימון הכבוש קצוץ ושמן הזית ובוזקים על השוק. 8יוצרים צרור מהתבלינים הטריים ומעסים בעזרתם את השוק כך שהתערובת תיספג היטב ולאחר מכן מפזרים את התבלינים על השוק. 9ממלחים, מפלפלים ומניחים את שארית פרוסות הלימון על השוק. 10מכניסים לתנור על רשת צלייה ל-15 דקות לחום גבוה ביחד עם תבנית הירקות. 11מנמיכים ל-180 מעלות וממשיכים לצלות עוד כשעה וחצי בהתאם לגודל השוק (20 דקות צלייה לכל חצי ק"ג). מומלץ לבדוק טמפרטורה של הנתח במד-חום למרכז הנתח. ב-70 מעלות הנתח יהיה ורוד באמצע וקריספי בחוץ. 12נותנים לשוק לנוח כעשר דקות לפני הפריסה. 13מוציאים מהתנור את הירקות ואת השוק טלה ומפזרים על השוק את הלימון והפטרוזיליה. 14לפי בחירה ניתן להגיש שלם או לפרוס את השוק, לצד הירקות. 15מפזרים חצי כפית מלח גס על הכל ומגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |