אוכל
אוכל
מתכוני בשר

אימאם בילאדי (חציל עם בשר טחון)

שעה אחת, ויש לכם מנה מיתולוגית של בשר וחצילים, עם עוד המון הפתעות ודברים טובים. שווה

|מאסטר שף| פורסם18:41
אימאם בילאדי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.455reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 חצילים
  • שמן זית
  • 2 בצל
  • 4 שיני שום
  • 500 גרם בשר טחון (רצוי טלה טרי)
  • 20 עגבניות שרי
  • 400 גרם זיתים שחורים
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט,
  • פטרוזיליה
  • טחינה ומיץ לימון
  • צנוברים

אופן ההכנה:

1חותכים את החצילים לחצאים ומטגנים חצי טיגון בשמן זית (זה עוד ייאפה בתנור). מוציאים.

2קוצצים את הבצל והשום ומטגנים. מוסיפים את הבשר הטחון לעוד טיגון קל.

3מוסיפים מלח, פלפל, מעט שמן זית, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט.

4חותכים את עגבניות השרי לקוביות ואת הזיתים לרצועות, ומניחים על החציל שכבה של עגבניות וזיתים ושכבה של בשר. חוזרים על פעולה זו 3 פעמים.

5מכניסים לתנור שחומם מראש (200 - 180 מעלות) לכ-40 דקות.

6מניחים את המנה במרכז הצלחת, ומפזרים כמות גדולה של פטרוזיליה קרועה ביד (לא קצוצה בסכין).

7זולפים טחינה, מפזרים צנוברים, ומכניסים לעוד 5 דקות לתנור, לתת למנה עוד קריספיות.

• רוצים לאלתר? אפשר בכיף להוסיף למנה פטריות, גמבה או גזר.

סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (4 מנות)

אנרגיה820 קלוריות
חלבונים40 גרם
פחמימות35 גרם
שומנים59 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il