
המצרכים (10 מנות):למילוי
לעטיפה
אופן ההכנה:1מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר מפסיק להיות אדום. מוסיפים זיתים ומערבבים. 2מוסיפים את הקמח, אבקת המרק, שבבי הצ'ילי והמים וממשיכים לערבב על האש עד שכל הטעמים מתערבבים וחלק מהמים כבר התאדו. מורידים מהאש ומקררים. 3מכניסים למקרר לשמונה שעות. 4אחרי שמונה שעות: פורסים את בצק העלים על משטח נקי ומרדדים קלות. לאמפנדה אישית: קורצים מהבצל עיגול גדול ומניחים בקצהו כף גדושה בתערובת. בוזקים מעל חתיכות ביצה, מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הקצוות עם מזלג. לאמפנדה משפחתית: חותכים את הבצק לשניים לרוחב. לוקחים חתיכה אחת ומסדרים לכל מרכז האורך שלה את תערובת המילוי. בוזקים חתיכות ביצה, וסוגרים כמו אריזת מתנה: מקפלים צד אחד לכיוון המרכז, ואת הצד השני מקפלים כך שיחפוף בכמה ס"מ את הצד הראשון. מהדקים בעדינות. את הקצוות הרחוקים מקפלים קפל עדין וקטן ומהדקים. הופכים בעדינות כך שהחיבורים של הבצק יפנו למטה. 5מורחים על כל צדה העליון של האמפנדה ביצה טרופה בעזרת מברשת או עם כף היד. 6יוצרים שורות מרווחות של חורים בעזרת מזלג. כך הבצק יהיה פריך וחזק מבחוץ ורך מבפנים. 7מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות לכ-40 דקות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב עמוק. אם רוצים, מגישים עם רוטבצ'ימיצ'ורי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |