אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מעורב ירושלמי על מצע דייסת תירס

המנה הירושלמית המפורסמת בטוויסט מרענן

|מאסטר שף| פורסם15:07
המנה של איציק
Rating:430reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • לבבות עוף

  • כבדי עוף
  • טחול עוף
  • קורקבן עוף
  • 1 בצל פרוס לרצועות
  • פטרוזיליה
  • פלפל חריף
  • מו"פ שחור
  • כדאי לשרוף את הכבדים לפני טיגון, מעניק ארומה למעורב.

לדייסת תירס

  • 2 קלחי תירס טריים

  • 50 גרם חמאה/מחמאה
  • מים/חלב
  • מלח

לטורטס

  • 1 ק"ג קמח (רצוי מס' 1)

  • 1 קוביית שמרים
  • 2.5 כוסות מים
  • 100 גרם שומשום
  • 2 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

1מלהיטים מחבת ויוצקים אליה בעדינות שמן. מכניסים את פרוסות הבצל לטיגון מהיר ומיד את פלפל החריף וכל חלקי העוף, ממשיכים על אש גבוהה תוך כדי השגחה. 2. מוסיפים מלח גס ופלפל שחור גס לפי הטעם, ופטרוזיליה.

להכנת דייסת התירס:1מגרדים את גרגירים התירס מהקלח, מבשלים על אש נמוכה תוך כדי הוספת מים/חלב, עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים 50 גרם חמאה ומלח לפי הטעם. 2. ניתן להשתמש בחלקים העליונים של הגרגרים, לרסקם, לעשות פעולות הנ"ל ואז נקבל פולנטה.

להכנת הטורטס:1מכניסים למיקסר את כל חומרי הטורטס ומפעילים את המיקסר בוו הלישה עד ליצירת מרקם נעים (אם רוטב מידי, להוסיף קמח בעדינות) 2. מחממים תנור 150 מעלות טורבו 3. מכינים מציות קטנות, מניחים על נייר אפייה ומחוררים עם כף (או אצבע) ומכניסים לתנור עד שמזהיב

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il