אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציץ בשר ממולא חגיגי עם תבשיל כרוב ותמרים

מיטלוף היסטרי בתוספת תבשיל מתקתק ומיוחד

שני חצאי כרוב (צילום: Felipex, Istock)
צילום: Felipex, Istock
Rating:3.39reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (20 מנות):

  • ¼ ק"ג בשר הודו טחון

  • ½ ק"ג בשר בקר טחון
  • 3 ביצים טרופות
  • מלח, פלפל שחור
  • 4 כפות פירורי מצה
  • ½ כוס קטשופ
  • 1 חציל, קלוי וקצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 300 גרם פסטרמה איכותית
  • 5 ביצים קשות, קלופות
  • 2 כפות מיונז מעורבות עם כף חרדל

לתבשיל כרוב

  • מעט שמן זית

  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 ראש כרוב לבן, חתוך לשערות
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כפות דבש
  • 200 גרם תמרים, מגולענים וקצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1לקציץ:מערבבים היטב את כל החומרים, למעט הפסטרמה והביצים הקשות.

2משמנים תבנית אינגליש קייק ועורכים עליה את פרוסות הפסטרמה.

3מעבירים מחצית מתערובת הבשר, מסדרים מעל את הביצים הקשות, מניחים מעל את יתרת התערובת ומורחים בתערובת המיונז.

4סוגרים עם עודפי הפסטרמה ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות.

5לתבשיל:מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב והשום, מאדים קלות ומוסיפים את היין והדבש.

6מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים תמרים ומבשלים עוד 15 דקות. מתבלים ומפזרים פטרוזיליה.

7להגשה:הופכים את הקציץ על תבשיל הכרוב ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il