
המצרכים :
לרוטב
לסלט
אופן ההכנה:1מעסים את הסינטה במלח, פלפל שחור ותימין, צורבים מעט במחבת עם שמן זית ורוזמרין, מוציאים ומניחים בצד. 2קוצצים גזר ושורש סלרי לקוביות קטנות, ומוסיפים שום. 3מחממים את המחבת שבה נצרבה הסינטה ומטגנים בתוכה את הירקות הקצוצים, בתוספת עוד תימין, מלח ופלפל. מוסיפים מעט יין לבן, מסננים ומקררים. שומרים את הנוזל בצד. 4מחממים תנור ל-190 מעלות. 5פותחים עלה בצק עלים וחותכים את השוליים. 6מניחים מעל את הסינטה, מורחים את תערובת הירקות, מפזרים קצת תימין טרי וסוגרים את הבצק. משאירים בצק חתוך לרצועות, ומקשטים בעזרתן את המאפה בשתי וערב. 7חותכים ריבוע בצק קטן למעלה להוצאת הנוזלים. מברישים בחלמון ומכניסים לתנור. אופים כרבע שעה. 7מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מעט יין לבן ומים, ומביאים לרתיחה. 8מכינים את הסלט: צורבים במחבת לוהטת פטריות חתוכות לרבעים במשך דקה-שתיים, מערבבים מעט ומוסיפים שמן זית. מטגנים כ-3 דקות נוספות ומסירים מהאש. 9קוצצים את גרגיר הנחלים והרשד ושמים בקערה. מתבלים בשמן זית, מלח וחומץ בלסמי, מוסיפים את הפטריות ומערבבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |