אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צלעות טלה על קרם גזר ברוטב דבש רימונים

מתכון מקורי לשולחן החג

|רשת מסעדות 'ספגטים'| פורסם11:49
צלעות  (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.322reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 300 גרם צלעות טלה (4 צלעות)

  • 50 מ"ל שמן זית
  • 8 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות
  • 1 ליטר ציר מרק ירקות
  • 1 ענף תימין קטן
  • 500 מ"ל מיץ רימונים טבעי
  • 500 מ"ל ציר טלה או מים
  • 4 כפות דבש
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

1הכנת קרם הגזר: מוסיפים לסיר עם ציר הירקות את התימין, שיני השום ואת הגזר ומבשלים עד שהגזר מתרכך. מוציאים את ענף התימין וטוחנים את שאר תכולת הסיר למרקם חלק (אפשר להוסיף שמן זית תוך כדי טחינה לקבלת מרקם טוב יותר).

2הכנת רוטב דבש הרימונים: מוזגים לסיר את מיץ הרימונים והדבש ומרתיחים ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. 3. במקביל בסיר נפרד מרתיחים ומבשלים את הציר טלה לסמיכות הרצויה.

4הכנת הצלעות: מתבלים את הצלעות מכל הצדדים במלח ובפלפל וצולים במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית. מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל – 6 דקות.

5להגשה: בצלחת שטוחה מסדרים נגיעות של קרם גזר. מניחים צלע טלה על הקרם ויוצקים מעל כל צלע קצת רוטב רימונים דבש וקצת ציר טלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il