מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בקר במילוי חומוס של סמבוסק

קציצות בקר גדולות ועסיסיות במלית החומוס של הסמבוסק וברוטב פטריות עשיר בטעמים

|אוכל מכל הלב| פורסם11:16
קציצות בקר במילוי חומוס של סמבוסק (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנה3 שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון

  • 3 ביצים
  • 2 בצלים מגורדים
  • 1 תפוח אדמה מגורד
  • מלח, פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • בהרט
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 3-4 כפות שמן

למלית

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל (או גרגרי חומוס משומרים)\

  • 2 בצלים בינונים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • שבבי צ`ילי חריף או פפריקה חריפה

לרוטב

  • 2 קופסאות פיטריות חתוכות

  • 2 בצלים בינונים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • 1 כוס מרק עוף

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את כל מרכיבי תערובת הבשר לכדי עיסה ומאחסנים במקרר לפחות ל-30 דקות. 2. להכנת המלית: מטגנים את הבצל שקצצנו במעט שמן עד הזהבה. 3. מעבירים את גרגרי החומוס למעבד מזון, מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון. 4. מוסיפים מעט שבבי צ`ילי חריף לפי מידת החריפות האהובה. טוחנים הכל למרקם גס. 5. להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד הזהבה, מוסיפים את הפטריות החתוכות ומתבלים לפי הטעם. ממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. 6. מוסיפים את מרק העוף, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. 7. להכנת הקציצות: מכינים מעיסת הבשר הטחון כדורים גדולים ויוצרים במרכזם גומה באמצעות הבוהן. 8. ממלאים את הקציצות במלית החומוס בעזרת כפית, סוגרים את הבשר על המילוי ומכדררים שוב עם ידיים רטובות. משטחים מעט את הקציצות, מטגנים טיגון קצר ומניחים על נייר סופג. 9. מחממים תנור ל-180 מעלות. 10. יוצקים את רוטב הפטריות בתבנית התנור, מניחים מעל את הקציצות הממולאות ומכניסים לתנור שחמום מראש למשך 40 דקות. יש להפוך את הקציצות פעמיים-שלוש במהלך האפייה. 11. מגישים על אורז לבן או פתיתים.

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il