להכנת הרוסט:1משרים את נתח הסינטה בקערה עם שמן זית ,גבעול טימין וגבעול רוזמרין למשך חצי שעה. 2. לאחר מכן צורבים את הנתח על מחבת חמה מכל הצדדים ונותנים לו לנוח כמה דקות. 3. מתבלים את הנתח במלח ופלפל ומורחים היטב בחרדל מכל הכיוונים 4. צולים בתנור שחומם מראש ל250 מעלות 8 דקות בדיוק.
להכנת הקרם:1שמים את כל חומרי הקרם במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ,מתקנים תיבול לפי הטעם.
להכנת הרוטב1שמים כוס וחצי יין אדום משובח, שליש כוס סוכר ושליש כוס בצל אדום קצוץ דק בסיר קטן ומצמצמים על אש קטנה שעה וחצי 2. לאחר שעה וחצי מוסיפים כף חמאה מערבבים ומורידים מהאש.
להכנת הסיגר:1מטגנים את הבשר במחבת חמה עם מעט שמן זית מלח ופלפל עד שצבעו אחיד ,מורידים מהאש ומסננים מכל הנוזלים. 2. לבשר המסונן מוסיפים את האגוזים ואת הפירות היבשים. 3. מוסיפים כפית סילאן ומערבבים היטב. 4. משמנים עלה אחד של הבצק בשמן זית מפזרים מעט אגוזים קצוצים ומניחים עלה נוסף . 5. בקצה התחתון של העלה מסדרים שורה יפה של מילוי הבשר ומגלגלים תוך כדי הידוק לצורה של סיגר גדול, מיישרים את הקצוות. 6. מורחים את הסיגר בשמן זית ואופים בתנור שחומם ל180 כ-10 דקות עד להזהבה. 7. מעל הסיגר האפוי מטפטפים מעט סילן וטחינה גולמית מפזרים מעט אגוזים קצוצים.
להרכבת המנה:1מושחים על צלחת עגולה כף של קרם ארטישוק ירושלמי 2. את נתח הסינטה פורסים לפרוסות דקות (כנגד הסיבים) ומניחים אותן במרכז הצלחת 3. מטפטפים מעל הכל מעט רוטב יין 4. את הסיגר מניחים מעל הסינטה ומזלפים מעל המנה מעט שמן זית