אוכל
אוכל
מתכוני בשר

אווזית צלויה ממולאת בבשר, אגוזים ועשבים ירוקים

אין חגיגי יותר מנתח בשר צלוי המוגש לשולחן ונפרס אל מול האורחים. האווזית קלה למילוי נוחה לפריסה והתוצאה נהדרת

|אדום אדום| פורסם16:28
אווזית צלויה ממולאת בבשר , אגוזים ועשבים ירוקים (צילום: דניאל לילה, אדום אדום)
צילום: דניאל לילה, אדום אדום
Rating:4.522reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • נתח אווזית מעגל טרי
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ענפי תימין
  • כף גרעיני כוסברה

למילוי:

  • 250 גרם בשר טחון טרי

  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים
  • בצל לבן אחד קצוץ ומטוגן
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1בעזרת סכין חדה, יוצרים כיס במרכז הנתח ולכל אורכו (ניתן לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם).

2מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים בכיס שיצרנו בנתח האווזית, קושרים את הנתח בעזרת חוט קשירה.

3מושחים את הנתח בשמן זית ומתבלים.

4מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה 230 מעלות. מניחים את הנתח במחבת סוטאז' (מחבת גדולה עם שוליים גבוהים) או תבנית צלייה עמוקה וצולים כ-18 דקות להשחמה. מוסיפים את היין לסיר, מנמיכים התנור לטמפרטורה של 175 מעלות, מכסים את הסיר או התבנית וממשיכים לצלות כשעה וחצי.

5מוצאים מהתנור וממתינים לפחות 10 דקות לפני שפורסים את הנתח.

6מומלץ להגשה עם סלט ירוקים חמים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il