אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בשר וחצילים

קציצות בשר עם חציל מגורר בתערובת - טעים, עסיסי ופשוט להכנה

|mako אוכל| פורסם19:12
קציצות בקר וחצילים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.586reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 1 חציל, קלוף ומגורר
  • 700 גרם בשר טחון
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כפות פרורי לחם או קוואקר (שיבולת שועל)
  • 1 ביצה

לרוטב:

  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 חציל, פרוס
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 עגבנייה, פרוסה
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות
  • כף פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/3 כפית קינמון
  • 1/3 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל בשמן קנולה כ-3 דקות. מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים ומוסיפים את המצרכים לפי הסדר. מבשלים על אש נמוכה, ובינתיים מכינים את הקציצות.

2מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים קציצות ומכניסים לתוך הסיר.

3מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

4מגישים מעל אורז או פירה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il