אוכל
אוכל
מתכוני בשר

כבד אווז מתוק

לאוהבי הבשר: שילוב של פילה בקר וחזה אווז בתוספת ריבת בצל ותפוחים מסוכרים

|מאסטר שף| פורסם13:18
המנה של איציק 3 (תמונת AVI: מאסטר שף)
תמונת AVI: מאסטר שף
Rating:3.813reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם כבד אווז

  • 150 גרם פילה בקר
  • 3 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
  • 250 גרם בצל סגול
  • 150 גרם סוכר
  • חומץ בלסמי
  • יין אדום קברנה סובניון
  • חמאה מזוקקת
  • עלי אנדיב

אופן ההכנה:

1צולים את פילה הבקר בחמאה מזוקקת ומכניסים לתנור לדרגת אפייה רצויה (בין 5 - 8 דק') בחום 220 מעלות. מנקים את הכבד מאונות ומטגנים בחמאה מזוקקת.

2להכנת ריבת הבצל: מבשלים את הבצל עם הסוכר ומעט מים עד לצמצום הרוטב, מוסיפים 2 כפות חומץ בלסמי ומעט חמאה.

3להכנת התפוחים המזוגגים: מביאים לרתיחה כוס מים וכוס סוכר, מוסיפים את התפוחים עד לזיגוג, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון.

4לרוטב הבלסמי: מצמצמים 2 כפות סוכר ורבע כוס חומץ בלסמי.

5לרוטב היין האדום: מצמצמים כוס יין אדום עם 4 כפות סוכר עד שנשאר כמה כפות מהרוטב.

6לפירות היער: מבשלים פירות יער ביחס 1:1 עם סוכר, עד לזיגוג.

7להגשה: מניחים את פילה הבקר, מעליו רוטב יין אדום, ומלמעלה מניחים בעדינות את הכבד אווז, מפזרים פירות יער. בצד מניחים ריבת בצל, עלי אנדיב עם רוטב הבלסמי ותפוחים מזוגגים ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il