אוכל
אוכל
ריבות וחמוצים

ריבת בצל

המתכון של רות אוליבר לריבת הבצל מהמטבח הצרפתי, שהולכת מעולה עם פטה כבד או כבד קצוץ, אבל גם עם כל מנה בשרית אחרת. מארגנים בראנץ'? גם שם ריבת בצל תעבוד מעולה

|mako| פורסם18:23
קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל  (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:4.195reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הסוד הכי חשוב לריבת בצל טובה, ממש כמו מרק בצל, הוא סבלנות. תנו לבצל להתרכך לאיטו על אש נמוכה, אל תאיצו בו, ואז הוסיפו את שאר המרכיבים. אבל חכו, הסבלנות לא נגמרת שם: בשביל ריבה צמיגית וטובה צריך לתת לתערובת להצטמצם על האש בערך חצי שעה.

המצרכים :

  • 4 כפות חמאה או מרגרינה
  • רבע כוס שמן
  • 1 קילו בצל חתוך גס
  • כוס יין אדום מאיכות טובה
  • כוס סוכר ועוד 2 כפות
  • שליש כוס חומץ בלסמי
  • 1 כף זרעוני חרדל

אופן ההכנה:

1ממיסים את החמאה/מרגרינה במחבת רחבה.

2מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים מעל להבה נמוכה עד שהוא הופך לשקוף.

3מוסיפים למחבת את היין, הסוכר, החומץ וזרעי החרדל. מבשלים על להבה עד שכמות הנוזל מצטמצמת כמעט לחצי (בדרך כלל בישול של כחצי שעה יספיק).

4מסירים מהאש, מצננים ומגישים על לחם קלוי לצד פטה כבד.

המתכון פורסם לראשונה ב-2008

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il