אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת תפוחים וגלידה

פינוק מתוק של עוגת תפוחים הפוכה וגלידה מבושמת בלוונדר

|לגעת באוכל| פורסם22:27
עוגת תפוחים
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לתפוחים

  • 3/4 כוס סוכר+2 כפות
  • 6 כפות מים
  • 3 תפוחי עץ גרנט סמית חצויים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ

לעוגה

  • 1 ורבע כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת אפיה
  • 4 כפות שקדים טחונים דק
  • 175 גר' חמאה/מרגרינה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • 4 ביצים טרופות

לגלידה

  • 1/4 כוס חלב /חלב סויה
  • 1/2 כפית לבנדר
  • 5 חלמונים
  • 1 כוס קרם וניל איכותי
  • מעט תמצית וניל איכותית
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לשכבת התפוחים:

1מבשלים את הסוכר והמים בסיר בינוני על אש נמוכה. מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה.

2מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום אחיד (ומשגיחים שלא יישרף).

3כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית, מצננים מעט, מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל.

לעוגה:

1מחממים את התנור ל-150 מעלות.

2מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית ומוסיפים את השקדים.

3בקערת מערבל, מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הווניל ואת הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.

4מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת. לבסוף, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה.

5מניחים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית.

אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. לאחר כ-30 דקות, מניחים מעל נייר אלומיניום למניעת השחמת יתר. מצננים כ-15 דקות בתבנית, מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה.

להכנת גלידת הלבנדר:

1לתמצית הלבנדר, מרתיחים בסיר קטן את החלב עם הלבנדר כ-2 דקות. מסננים ומקררים היטב.

2בקערת מיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה.

3בקערה נפרדת, מקציפים עם וו גיטרה את החלמונים יחד עם תמצית הלבנדר, קרם וניל ותמצית וניל כ-3 דקות.

4מקפלים את השמנת המתוקה לחלמונים עם לקקן ומעבירים לכלי להקפאה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il