
לזניה קרפ ריקוטה ותרדלזניה כזו לא תמצאו בשום מקום אחר: עם קרפים במקום עלי פסטה, מובטח לכם מרקם מופלא שלא יאפשר לכם לחזור אחורה בקלות. רך יותר, גבוה יותר, טעים יותר![]() צילום: אנטולי מיכאלו, האתר של פאולין שובל |
המצרכים (6 מנות):לקרפים:
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את הבלילה לקרפ (מומלץ לעשות זאת יום לפני): מערבבים את הביצים עם חצי כמות הקמח והחלב, מוסיפים את שאר הקמח, השמן, המלח, הפרמזן ועשבי התיבול. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ומוטב יותר, עד יום). 2מטגנים קרפים במעט חמאה ומניחים על צלחת חמה. מכסים על מנת לשמור על החום. 3מכינים את הרוטב (אפשר גם מראש): מטגנים את השום בשמן זית. ברגע שהוא מתחיל להשחים, מוסיפים את רוטב העגבניות, המים, האורגנו והמלח. מצמצמים במשך כחצי שעה. מתבלים ומניחים בצד. 4מכינים את המלית: חולטים את התרד כמה דקות בסיר עם מים רותחים, ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ומייבשים. 5קוצצים את התרד ומערבבים עם גבינת הריקוטה. מוסיפים את הביצה, הפרמזן, אגוז המוסקט, המלח והפלפל. מכסים בניילון נצמד. 6מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרכיבים את הלזניה: מורחים תחתית של תבנית עגולה בחמאה, ומניחים נייר אפייה. מסדרים בשכבות קרפ, כף רוטב עגבניות, מלית ריקוטה ומעט פרמזן, וחוזר חלילה. מסיימים עם קרפ ורוטב העגבניות שנותר. מפזרים מעל הלזניה 3-4 כפות חלב, גבינת פרמזן וכמה חתיכות חמאה, ואופים כ-20 דקות. מגישים חם. * את הלזניה אפשר לשמור לילה אחד במקרר, היא תהיה טעימה אפילו יותר. מחממים לפני ההגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |