מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פיצה ביתית מהירה בלי לישה

אנשים יכולים להסתובב שנים עם מתכון לפיצה ולהיות בטוחים שהוא הכי טוב בעולם. גם אנחנו חשבנו בדיוק אותו דבר, עד שנתקלנו בפיצה הזאת מהבלוג של שי ברנדס, ואחרי ביס אחד החלטנו להישבע לה אמונים

|Real Food. Uncensored| פורסם08:12
פיצה ביתית של שי ברנדס (צילום: שי ברנדס)
צילום: שי ברנדס

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • חצי קילו קמח לבן
  • 50 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 400 גרם מים חמימים
  • 50 גרם שמן קנולה
  • 10 גרם שמרים יבשים

לרוטב:

  • 260 גרם רסק עגבניות
  • 20 גרם שמן זית
  • 8 גרם מלח
  • 20 גרם סוכר
  • 1 גרם פפריקה חריפה
  • 1 גרם פלפל שחור, גרוס דק
  • 2 גרם אורגנו יבש

לציפוי:

  • 350 גרם גבינה צהובה מגוררת או מוצרלה מגוררת
  • תוספות לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק עם הידיים במשך כדקה עד שנוצר בצק דביק וחלק (אין צורך ללוש).

2מטפטפים כמה טיפות מים על תבנית התנור כדי שנייר האפייה יידבק אליה. מניחים את נייר האפייה ומשמנים אותו ידנית בשתי כפות שמן קנולה.

3משטחים את הבצק בתבנית בידיים רטובות.

4מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומורחים על הבצק בעזרת כף, ממש עד השוליים, תוך כדי מתיחה של הבצק עם הכף עד לקצה התבנית.

5מכינים תא התפחה בתנור כבוי וקר: בתחתית התנור שמים תבנית מתכת או קערה ומוזגים אליה מים רותחים. במדף התחתון, מעל המים הרותחים, שמים תבנית תנור ריקה (כדי שלא יהיה מגע ישיר בין האדים לפיצה התופחת). במדף מעליה שמים את תבנית הפיצה.

6סוגרים את דלת התנור וממתינים שעה, עד שהבצק תפוח ואוורירי מאוד.

7מחממים תנור ל-250 מעלות.

8מפזרים מעל הרוטב את הגבינה, מוסיפים כל תוספת שתרצו (זיתים, אנשובי, פרוסות עגבניות שרי או סלמי, אם לא אוכלים כשר) ואופים במצב טורבו במשך 20 דקות. ברגע שחלקה התחתון של הפיצה השחים מעט, היא מוכנה להגשה.

פיצה ביתית של שי ברנדסללקק את האצבעות ולאחר מכן את התבנית|צילום: שי ברנדס

>> עוד המון מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של שי ברנדס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il